Android: Πασίγνωστη κατασκευάστρια ετοιμάζει επίσημα Dynamic Island κλώνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα πρώτα πλάνα
23 Φεβρουαρίου 2023 10:10
Android: Πασίγνωστη κατασκευάστρια ετοιμάζει επίσημα Dynamic Island κλώνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την πρώτη στιγμή που η Apple παρουσίασε το iPhone 14 Pro και την εξέλιξη του notch στο Dynamic Island, διάφορες εφαρμογές που έφερναν αντίστοιχη λειτουργικότητα έγιναν viral στο Android οικοσύστημα. Τώρα, πέρα από τις υλοποιήσεις τρίτων developers, και μια από τις πιο γνωστές κατασκευάστριες Android συσκευών είναι έτοιμη να πάει ένα βήμα παραπέρα, ετοιμάζοντας έναν επίσημο "κλώνο".

Ο λόγος γίνεται για την Realme, ένα brand που συγγενεύει με άλλους κινεζικούς κολοσσούς, όπως η Oppo, η Vivo και η OnePlus, όντας θυγατρικές της BBK Electronics. Συγκεκριμένα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας μάλλον βιάστηκε και αποκάλυψε μέσα από ένα tweet πόσο λατρεύει το Dynamic Island των νέων C-series μοντέλων της εταιρίας, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται Mini Capsule. Βέβαια παρόλο που το στέλεχος έσπευσε να διαγράψει το tweet, το internet πρόλαβε να το απαθανατίσει, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω χάρη στο 9to5Google.

Πέρα από αυτή τη φωτογραφία όμως, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ένα βίντεο από τον εξαιρετικά αξιόπιστο leaker OnLeaks, το οποίο δείχνει εν δράσει πώς ακριβώς θα λειτουργεί η «κάψουλα». Όπως και στα iPhone, αυτή θα ανοίγει για να δείξει πληροφορίες, όπως είναι παραδείγματος χάρη η κατάσταση και το ποσοστό της φόρτισης. Παρακάτω θα βρείτε τόσο τον λόγο το εν λόγω tweet όσο και το προαναφερθέν βίντεο.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η Realme θα είναι η πρώτη εταιρία που και επίσημα θα ενσωματώσει τη δική της παραλλαγή του πολυσυζητημένου χαρακτηριστικού των συσκευών της Apple. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο στο άμεσο μέλλον να δούμε αντίστοιχες υλοποιήσεις και από τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου, όπως η Oppo. Να σημειωθεί μάλιστα ότι προσεχώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Mobile World Congress 2023 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, όποτε οι όποιες ανακοινώσεις ίσως να απέχουν μόλις μερικές ώρες.