Το FBI δέχτηκε επίθεση στο δίκτυό του

Λέει πως περιόρισε το περιστατικό
18 Φεβρουαρίου 2023 09:46
Το FBI δέχτηκε επίθεση στο δίκτυό του

Το FBI αντιμετωπίζει μία επίθεση στις ψηφιακές υποδομές του. Υπάρχουν πολύ περιορισμένες πληροφορίες ακόμα, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί και η σοβαρότητα του περιστατικού. Αυτά που έγιναν γνωστά μέσω του CNN, αναφέρουν πως η υπηρεσία αντιμετωπίζει μία εισβολή στο δίκτυό της, την οποία έχει τώρα περιορίσει. Το FBI δεν πρόσφερε κανένα σχόλιο όσον αφορά την ταυτότητα του εισβολέα, το σκοπό ή τη ζημιά που προκάλεσε και περιορίστηκε να αναφέρει μόνο πως “συγκεντρώνει πληροφορίες”.

Πηγές του CNN ανέφεραν πως οι εισβολείς στόχευσαν ένα σύστημα που ερευνά υλικό παιδικής κακοποίησης, ενώ το FBI ερευνά την προέλευση της παραβίασης.

Το FBI γνωρίζει για το περιστατικό και εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες. Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και έχει περιοριστεί. Καθώς πρόκειται για έρευνα σε εξέλιξη, το FBI δεν έχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το FBI πέφτει θύμα hackers. Για όσους δε θυμούνται, το Νοέμβριο του 2021 κάποιος χρησιμοποίησε μία αυθεντική διεύθυνση email την οποία χρησιμοποιεί το FBI για να επικοινωνεί με τις τοπικές και πολιτειακές αρχές επιβολής του νόμου, για να στείλει παραπλανητικά emails σε χιλιάδες οργανισμούς περί μιας ανύπαρκτης διαδικτυακής απειλής. Το FBI έκτοτε διόρθωσε την software ευπάθεια αλλά δεν κατονόμασε ποτέ κάποιον ύποπτο.