Twitter: Θα πρέπει να πληρώσετε πλέον για την πιστοποίηση δύο παραγόντων με SMS

Είναι επίσημο
18 Φεβρουαρίου 2023 09:29
Twitter: Θα πρέπει να πληρώσετε πλέον για την πιστοποίηση δύο παραγόντων με SMS

Το Twitter προσφέρει τρεις τρόπους πιστοποίησης δύο παραγόντων για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, το λεγόμενο 2FA. Μέσω γραπτού μηνύματος SMS, μέσω εφαρμογής πιστοποίησης και μέσω κλειδιού ασφαλείας. Τώρα, το Twitter ανανέωσε τους όρους χρήσης της πιστοποίησης δύο παραγόντων και θα αρχίσει να χρεώνει για την πιστοποίηση μέσω SMS. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λοιπόν, θα είναι μόνο διαθέσιμο στους συνδρομητές Twitter Blue έναντι $8 (ή $11) το μήνα.

Το Twitter, παρόλο που αναγνωρίζει πως η πιστοποίηση μέσω SMS είναι εξαιρετικά δημοφιλής τρόπος προστασίας του λογαριασμού, δικαιολογεί την απόφασή του τονίζοντας πως τα SIM swap hacks αποτελούν μάστιγα σήμερα και έτσι δεν προστατεύεται αρκετά ο λογαριασμός με αυτόν τον τρόπο. Αυτό όμως δε δικαιολογεί το γεγονός πως συνεχίζει να προσφέρει την επιλογή επί πληρωμή και δεν την αφαιρεί εντελώς, εφόσον υπολείπεται σε ασφάλεια.

Οι μη-Twitter Blue χρήστες της πλατφόρμας έχουν 30 μέρες να απενεργοποιήσουν την πιστοποίηση δύο παραγόντων με SMS και να επιλέξουν μία άλλη. Μετά τις 20 Μαρτίου 2023, το 2FA με SMS θα απενεργοποιηθεί από το λογαριασμό τους.