Sara: Γνωρίστε το νέο AI ρομπότ που σχεδιάστηκε για να “υπηρετεί τους ανθρώπους” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Hello Sara“
12 Φεβρουαρίου 2023 13:13
Sara: Γνωρίστε το νέο AI ρομπότ που σχεδιάστηκε για να “υπηρετεί τους ανθρώπους” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία εταιρία από την Σαουδική Αραβία παρουσίασε πριν λίγες ώρες το πρώτο της ρομπότ που ακούει στο όνομα Sara. Η Sara, σύμφωνα με την εταιρία, έχει σχεδιαστεί για να υπηρετεί τον άνθρωπο και μπορεί να μιλάει αραβικά και άλλες γλώσσες, αλλά και να χορεύει διάσημους χορούς.

Η Sara παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του LEAP23, ενός νέου συνεδρίου τεχνολογίας. Οι σχεδιαστές του ρομπότ εξήγησαν ότι η Sara είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις διαφορές μεταξύ ορισμένων διαλέκτων και να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Παράλληλα μπορεί να αναγνωρίσει πότε στέκονται οι άνθρωποι μπροστά της, ενώ για να της μιλήσει κάποιος τότε θα χρειαστεί να πει απλώς τη φράση: “Hello Sara”.

Η εταιρία, LEAP ανέβασε ένα νέο βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter και επιβεβαίωσε ότι η Sara είναι το πρώτο ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας που μοιάζει με άνθρωπο και «γεννήθηκε» μέσα από μία συνεργασία της Digital Government Authority και της QSS.

Δείτε το βίντεο:

Η Sara, που αναπτύχθηκε από κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία, είναι η πρώτη στο είδος της. Με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η αναγνώριση συναισθημάτων και machine learning, η Sara μπορεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους λες και είναι άνθρωπος”.

Πηγή: Tweaktown