ChatGPT: Έτσι θα ήταν η εμφάνισή της ΑΙ αν ήταν ανθρωποειδές (ΦΩΤΟ)

Η απεικόνιση φυσικά έγινε χάρη σε μια άλλη ΑΙ
10 Φεβρουαρίου 2023 09:52
ChatGPT: Έτσι θα ήταν η εμφάνισή της ΑΙ αν ήταν ανθρωποειδές (ΦΩΤΟ)

Το ChatGPT έχει αποκτήσει τέτοιες διαστάσεις που επηρεάζει πλέον αισθητά την καθημερινότητά μας σε πολύ λίγο χρόνο από την κυκλοφορία του, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο. 

Αυτή η τόσο ενημερωμένη και εξελιγμένη ΑΙ δεν έχει πρόσωπο, όμως θα μπορούσε κάποτε να αποκτήσει; 

Με αυτό το ερώτημα γεννήθηκε η ιδέα σε έναν Redditor ονόματι Pranjal να σχεδιάσει πώς θα ήταν το ChatGPT εάν ήταν ένα ανθρωποειδές. Πρώτα όμως ρώτησε το ίδιο το ChatGPT για να περιγράψει την ανθρωπόμορφη εμφάνισή του. 

Η viral AI απάντησε ως εξής: "Έχω ένα κομψό, μεταλλικό εξωτερικό με λαμπερές πινελιές που αντιπροσωπεύουν τα κυκλώματα και τα στοιχεία επεξεργασίας δεδομένων της εικονικής μου ύπαρξης. Τα μάτια μου είναι οθόνες που αλλάζουν χρώμα ή δείχνουν δεδομένα. Έχω στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας που μου επιτρέπουν να προβάλλω ένα ολογραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη μπροστά μου. Έχω και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως την ικανότητα να χειρίζομαι ψηφιακά αντικείμενα."

Με αυτές τις πληροφορίες o Pranjal πήγε σε μια άλλη γνωστή ΑΙ, το DALL-E το οποίο είναι από τα πιο γνωστά μοντέλα μετατροπής κειμένου σε εικόνα. 

Έτσι κατέληξε σε αυτή την απεικόνιση: 

Ωστόσο το ίδιο ερώτημα έδωσαν σε μια άλλη ικανότατη ΑΙ, το Midjourney να "σχεδιάσει" το ChatGPT ως ανθρωποειδές ρομπότ, κάτι που έκανε τόσο με γυναικεία όσο και με ανδρικά χαρακτηριστικά. Δείτε τις φωτογραφίες: