Η καραντίνα οδήγησε σε δεκαπλάσια αύξηση των εικόνων παιδικής πορνογραφίας

Μια σκοτεινή εποχή για την ανθρωπότητα
06 Φεβρουαρίου 2023 11:29
Η καραντίνα οδήγησε σε δεκαπλάσια αύξηση των εικόνων παιδικής πορνογραφίας

Το Internet Watch Foundation (IWF) αποκάλυψε πως οι παιδόφιλοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την περίοδο της καραντίνας, με τις εικόνες παιδιών σε σεξουαλικές πράξεις να δεκαπλασιάζονται. Το IWF εντόπισε πάνω από 63.000 ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο, ενώ πριν την πανδημία ο αριθμός περιοριζόταν στις 5.000.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το internet ήταν μία σανίδα σωτηρίας αλλά μόλις τώρα ανακαλύπτουμε τις πλήρεις επιπτώσεις. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως τα μικρότερα παιδιά παγιδεύονταν σε κακοποιητικές καταστάσεις από αδίστακτα αρπακτικά, συχνά όταν ήταν στα ίδια τους τα δωμάτια.

Το τρομακτικό είναι πως έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εικόνες παιδιών που κακοποιούν τον εαυτό τους μπροστά στην κάμερα, συνήθως υπό τις οδηγίες κάποιου παιδόφιλου. Αυτού του είδους το περιεχόμενο αποτελεί πλέον τα 2/3 του συνόλου του περιεχομένου που εντόπισαν οι ερευνητές. Πολλά από τα videos καταγράφονται σε livestream από το μπάνιο ή το δωμάτιο του παιδιού και πολλές φορές ακούγονται μάλιστα και ήχοι του νοικοκυριού στο background. Άλλα videos καταγράφονται χωρίς τη γνώση του παιδιού μέσω live chat και έπειτα πωλούνται σε παιδόφιλους.

Πάνω από 8.000 αρχεία που καταγράφηκαν αφορούν παιδιά 7-10 ετών και χαρακτηρίζονται ως κατηγορίας Α υλικό, το οποίο αφορά τις πιο σοβαρές περιπτώσεις όπου περιλαμβάνουν διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα, σεξουαλική δραστηριότητα με ζώα ή σαδισμό.

Στόχος του IWF είναι να κάνει τους επικεφαλής των τεχνολογικών πλατφορμών ποινικά υπεύθυνους για την αποτυχία τους να αποτρέψουν, να αναγνωρίσουν και να αφαιρέσουν περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.