Activesphere: Το high-tech off-road θηρίο της Audi που θα οδηγάτε με smart glasses (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα βασίζονται στην επαυξημένη πραγματικότητα
05 Φεβρουαρίου 2023 13:01
Activesphere: Το high-tech off-road θηρίο της Audi που θα οδηγάτε με smart glasses (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Audi αποκάλυψε το νέο Activesphere EV concept, ένα όχημα φτιαγμένο για εκτός δρόμου διαδρομές, με την τεχνολογία στο πλευρό σας. Το crossover όχημα διαθέτει ενιαίο, ενισχυμένο κάτω τμήμα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και πολλούς τρόπους μεταφοράς εξοπλισμού, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατά σας.

Η οδηγική εμπειρία βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Οι επιβαίνοντες φορούν AR γυαλιά τα οποία προσφέρουν στον οδηγό σημαντικές πληροφορίες και στους επιβάτες ένα infotainment σύστημα. Ο οδηγός αναλαμβάνει μόνο όταν κινείται εκτός δρόμου, καθώς η πλοήγηση σε δρόμους είναι αυτόνομη. Δεν υπάρχουν συμβατικές οθόνες και όργανα, ενώ τα γυαλιά μπορούν να καταγράψουν και τα ζωτικά σημεία σας όσο κάνετε ποδήλατο μακριά από το αυτοκίνητο.

Όντας απλά ένα concept, οι πληροφορίες είναι λιγοστές. Η Audi ισχυρίζεται πως μπορεί να καλύψει 600 χιλιόμετρα με την 100kWh μπαταρία του, η οποία φορτίζει από το 5% στο 80% σε 25 λεπτά.

Πρόκειται για το τέταρτο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi από την “sphere” concept σειρά. Όπως και με τα προηγούμενα, δεν πρόκειται για μια ματιά σε ένα μοντέλο παραγωγής που θα δούμε κάποια μέρα, αλλά για το όραμα της Audi για την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος, καθώς και μία επίδειξη των τεχνικών ικανοτήτων της. Η Audi αναμένεται να αυξήσει δραματικά τις ηλεκτρικές προτάσεις της μέχρι το 2026.