Το TikTok αλλάζει τον κανονισμό των bans σε λογαριασμούς

Θέλει να προσφέρει διαφάνεια
04 Φεβρουαρίου 2023 09:52
Το TikTok αλλάζει τον κανονισμό των bans σε λογαριασμούς

Το TikTok ανακοίνωσε μία σημαντική αλλαγή στο σύστημα του ελέγχου του περιεχομένου του, ενσωματώνοντας το σύστημα των strikes για τους χρήστες, θέλοντας να προσφέρει περισσότερη διαφάνεια. Όπως τονίζει, το σύστημα έως τώρα μπέρδευε τους δημιουργούς και μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν κακοπροαίρετοι. Πλέον, το νέο σύστημα είναι παρόμοιο με τις οδηγίες του YouTube.

Πώς θα λειτουργεί λοιπόν το νέο σύστημα; Αν το TikTok αφαιρέσει περιεχόμενο όπως ένα video ή ένα σχόλιο επειδή παραβιάζει τους κανονισμούς του, ο λογαριασμός που το ανάρτησε θα χρεωθεί με ένα strike το οποίο θα λήξει μετά από 90 μέρες. Αν ο λογαριασμός συγκεντρώσει αρκετά strikes, θα αντιμετωπίσει ένα μόνιμο ban.

Το TikTok δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό strikes που χρειάζονται πριν να επέλθει το ban, καθώς υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες strikes οι οποίες δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και πιθανώς δε θέλει οι χρήστες του να ξέρουν αυτό το όριο για να μην “παίζουν” με αυτό. Ξεκαθαρίζει όμως πως τα strikes δε θα ισχύουν σε περίπτωση σοβαρής παράβασης. Οποιοσδήποτε αναρτήσει περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης, απειλές βίας ή άλλο ακραίο περιεχόμενο θα γίνεται άμεσα ban.

Με μία αναβάθμιση της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν στο Safety Center την κατάσταση του λογαριασμού τους όσον αφορά τα strikes και τις ενστάσεις τους.

Σκοπός του TikTok είναι να κάνει ξεκάθαρες τις αποφάσεις του για δημιουργούς περιεχομένου που κατά λάθος παραβιάζουν τους κανονισμούς του, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τους κατ’ επανάληψη παραβάτες.

Tags: