Η Apple έσπασε απίστευτο ρεκόρ – Αυτός είναι ο αριθμός των ενεργών iPhone, iPad και Mac

Μεγαλύτερο από ποτέ το οικοσύστημά της
03 Φεβρουαρίου 2023 22:29
Η Apple έσπασε απίστευτο ρεκόρ – Αυτός είναι ο αριθμός των ενεργών iPhone, iPad και Mac

Εδώ και χρόνια η βάση χρηστών της Apple μεγαλώνει διαρκώς, με πολλούς να έχουν πέρα από iPhone και iPad, Mac υπολογιστή, Apple Watch, HomePod ή και Apple TV. Κάπως έτσι, η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε πως έφτασε ένα κολοσσιαίο ορόσημο.

Αναλυτικότερα, η Apple δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας στο πλαίσιο αυτό ότι υπάρχουν πλέον πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές της ενεργοποιημένες σε όλο τον πλανήτη! Το επίτευγμα εντυπωσιάζει και δείχνει πόσο δημοφιλή έχουν γίνει τα προϊόντα της Apple τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία χρειάστηκε μόλις 7 έτη για να φτάσει από τις 1 δισεκατομμύριο στις 2 δισεκατομμύρια συσκευές. Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες ενεργοποιήθηκαν πάνω από 200 εκατομμύρια νέες συσκευές της Apple.

Γενικότερα, όσον αφορά τα οικονομικά της, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ύψους 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, τα οποία είναι μειωμένα κατά 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Βέβαια, παρά τη μείωση των εσόδων, το ρεκόρ της Apple με τις δύο δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές σε όλο τον πλανήτη παραμένει εξαιρετικά εντυπωσιακό και δεν είναι το μόνο.

Μαζί με αυτό το ορόσημο των ενεργών συσκευών, οι υπηρεσίες της Apple έσπασαν και αυτές ρεκόρ, με έσοδα 20,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εν λόγω τρίμηνο. Τα εντυπωσιακά έσοδα ξεπέρασαν την πρόβλεψη των 19,5 δισ. δολαρίων και προήλθαν από 935 εκατομμύρια συνδρομητές.

Μιλώντας σχετικά, ο επικεφαλής της εταιρίας, Tim Cook, ευχαρίστησε τους πελάτης της Apple για την αφοσίωσή τους, τονίζοντας:

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου του Δεκεμβρίου, πετύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο και είμαστε ενθουσιασμένοι που αναφέρουμε ότι έχουμε πλέον περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές στην διαρκώς αυξανόμενη εγκατεστημένη βάση μας.