Αναβάθμιση Android Wear για τα LG smartwatches

Νέες δυνατότητες για το LG G Watch R
28 Αυγούστου 2015 05:47
Αναβάθμιση Android Wear για τα LG smartwatches

Η νέα αναβάθμιση του Android Wear έρχεται για να δώσει στο G Watch R της LG δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυα Wi-Fi, χωρίς το smartwatch να είναι συνδεδεμένο με Bluetooth στο smartphone. Η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη μέσω OTA update, στα LG G Watch, LG G Watch R και LG Watch Urbane. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα χαρακτηριστικά που προστίθενται με τη νέα αναβάθμιση, στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2015 — Η τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού Android Wear, έρχεται να προσφέρει στην πρώτη κυκλική wearable συσκευή της LG Electronics (LG), το G Watch R, δυνατότητα πρόσβασησης σε δίκτυα Wi-Fi, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και πληροφορίες στον καρπό του χεριού τους, ακόμα και χωρίς σύνδεση Bluetooth.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, τα LG G Watch, LG G Watch R και LG Watch Urbane θα γίνουν ακόμα πιο ευέλικτα, μόλις η αναβάθμιση του λειτουργικού Firmware Over-the-Air (FOTA) ξεκινήσει την παγκόσμια διάθεσή της. Δεδομένου ότι είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει τρεις ξεχωριστές συσκευές Android Wear, η LG έχει δεσμευθεί πλήρως στο οικοσύστημα των wearables με λειτουργικό Android.

Εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi για το LG G Wtch R, πλέον και οι τρεις συσκευές της LG θα υποστηρίζουν διαδραστικές επιφάνειες οθόνης (interactive watch faces), τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να αποκτούν μέσω της υπηρεσίας ‘Google Play’. Έτσι θα μπορούν πλέον να βλέπουν εύκολα πρόσθετες πληροφορίες, χτυπώντας ελαφρά (tap) σε συγκεκριμένα σημεία της οθόνης.

Τέλος, η νέα αναβάθμιση θα επιτρέπει στις συσκευές Android Wear της LG να υποστηρίζουν χρήσιμες εφαρμογές που εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως η προβολή της πρόγνωσης του καιρού για τέσσερις ημέρες ή η μετάφραση λέξεων σε διάφορες γλώσσες απευθείας από το λειτουργικο της συσκευής. Έτσι, ένας ενεργός και πολυάσχολος χρήστης δε χρειάζεται πια να ενεργοποιεί το smartphone του, αφού οι εφαρμογές του Android Wear προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση και τα κύρια χαρακτηριστικά της συσκευής στο επίσημο Blog της Google για το Android Wear: http://officialandroid.blogspot.com