Θα τρομάξετε με το ποσό που δίνει πίσω η Apple για την αντικατάσταση ενός $52,000 Mac Pro

Δραματική πτώση για την αξία του σε διάστημα τριών ετών
19 Ιανουαρίου 2023 08:45
Θα τρομάξετε με το ποσό που δίνει πίσω η Apple για την αντικατάσταση ενός $52,000 Mac Pro

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια ανάρτηση του ερευνητή David Imel, ο οποίος εργάζεται για το YouTube κανάλι του Marques Brownlee, και ανακάλυψε το μικροσκοπικό -στα όρια του τρομακτικού- ποσό που δίνει πίσω η Apple για την αντικατάσταση ενός Mac Pro αρχικής αξίας $52,000.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο David ήθελε να ανακαλύψει το ποσό που θα έδινε η ίδια η Apple αν το κανάλι έκανε trade-in το Mac Pro αξίας $52,199 που χρησιμοποιούν στο γραφείο. Έτσι, αφού καταχώρησε τον υπολογιστή, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με Intel Xeon W επεξεργαστή, δύο πανίσχυρες Radeon Pro W6800X κάρτες γραφικών και 1.5TB DDR4 μνήμης RAM, προς έκπληξή του ανακάλυψε πως το ποσό που δίνει πίσω η Apple δεν είναι καν τετραψήφιο!

Ναι, αν κάποιος αποφασίσει να επιστρέψει το αξίας $52,000 Mac Pro στην Apple, το ποσό που θα πάρει πίσω είναι μόλις $970! Στα μάτια του αμερικανικού κολοσσού, η αξία του υπολογιστή έχει πέσει κατά 98% και το ποσό που επιστρέφει σε gift card δεν αρκεί ούτε για να αγοράσει κάποιος το νέο iPhone 14 Pro ή το 12.9 ιντσών iPad Pro.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το πιο πρόσφατο Mac Pro είχε αποκαλυφθεί στην WWDC του 2019 και κυκλοφόρησε λίγο αργότερα μέσα στο ίδιο έτος. Πρόκειται για έναν υπολογιστή που απευθύνεται σε επαγγελματίες, όπως 3D artists, μουσικούς και video editors, με την αρχική του τιμή να ξεκινά από τα $5,999. Το προϊόν δεν έχει καταργηθεί και ακόμη πωλείται κανονικά στην επίσημη σελίδα της Apple για την ίδια τιμή.

Φυσικά, η ανακάλυψη του David δεν πέρασε απαρατήρητη από την κοινότητα, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επισημαίνουν πως οι τιμές που δίνει η Apple για trade-in των προϊόντων της είναι εξωφρενικές.

Tags: