Όλα όσα ξέρουμε για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πότε θα αποκαλυφθεί;
14 Ιανουαρίου 2023 10:54
Όλα όσα ξέρουμε για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Σεπτέμβριο ο CEO της Xiaomi, Lei Jun αποκάλυψε πως η Xiaomi ετοιμάζει ένα “προσιτό” ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τότε οι φήμες έκαναν λόγο για ένα όχημα το οποίο θα κόστιζε περίπου €20.000 και θα ερχόταν στην αγορά το 2024.

Πιο πρόσφατες φήμες όμως αναφέρουν πλέον μία τιμή που θα ξεκινά από τα €35.000 και φτάνοντας αρκετά υψηλότερα με περισσότερες επιλογές εξοπλισμού. Αν μιλάμε όμως για ένα sedan, παραμένει ανταγωνιστικό δίπλα στα Tesla και σε άλλους κατασκευαστές. Η Xiaomi εργάζεται πάνω σε δύο ηλεκτρικά μοντέλα, με το πιο προσιτό (κωδική ονομασία Modena) να σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Model 3 της Tesla. Το ακριβότερο θα ξεκινά από τα €48.000.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την Xiaomi. Φήμες κάνουν λόγο για μπαταρίες 400V (Modena) και 800V (με φόρτιση 0-80% σε 15 λεπτά), ενώ θα υπάρχουν τόσο Qualcomm chips όσο και chips από την NVIDIA (Orin X) ενσωματωμένα στο όχημα. Θα υπάρχει ένας αριθμός αισθητήρων στο σώμα του αυτοκινήτου που θα περιλαμβάνουν κάμερες και πέντε mmWave ραντάρ, ενώ το ακριβότερο μοντέλο θα έχει και LiDAR.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024, με το νέο εργοστάσιο να έχει αρχική δυνατότητα παραγωγής 150 οχημάτων. Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες του Xiaomi EV καταγράφηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της Xiaomi. Σε αυτές εμφανίζεται ένα sedan με ειδική βαφή παραλλαγής και καλυμμένο με υφασμάτινα κομμάτια.