Jeff Beck: Τα social media υποκλίνονται στον θρυλικό κιθαρίστα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Σε ηλικία 78 ετών
12 Ιανουαρίου 2023 10:06
Jeff Beck: Τα social media υποκλίνονται στον θρυλικό κιθαρίστα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Ο θρυλικός κιθαρίστας Jeff Beck έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Συγκεκριμένα, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, μετά από "ξαφνική βακτηριακή μηνιγγίτιδα", όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί του σε ειδική ανακοίνωση πριν μερικές ώρες.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που είχε αφήσει το στίγμα του σε διάφορα μουσικά ειδή, από τη rock ‘n’ roll και τη jazz μέχρι τα blues. Ο Beck ανήκε στο πάνθεον των rock κιθαριστών από τα τέλη της δεκαετίας του '60, έχοντας κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy, ενώ έχει εισαχθεί δύο φορές και στο Rock and Roll Hall of Fame: μία φορά με τους Yardbirds το 1992 και άλλη μία ως σόλο καλλιτέχνης το 2009.

Μάλιστα, θεωρείται τόσο καλός που έχει καταταχθεί ως ο πέμπτος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών στη σχετική λίστα του περιοδικού Rolling Stone.

Φυσικά, ο ξαφνικός θάνατός του έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, με αμέτρητους fans, αλλά και γνωστές προσωπικότητες του είδους να τον αποχαιρετούν. Μέσα σε λίγες ώρες, μόνο στο Twitter, έχουν γίνει πάνω από 200 χιλιάδες σχετικές δημοσιεύσεις, με τα δυσάρρεστα νέα να γίνονται viral. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές από τις σχετικές αντιδράσεις.

Το μήνυμα του Ozzy Osbourne των Black Sabbath:

Το μήνυμα του κιθαρίστα Tony Iommi των Black Sabbath:

Το μήνυμα του Ronnie Wood των Rolling Stones και του Jeff Beck Group:

Το μήνυμα της μπάντας Guns N' Roses:

Το Hollywood Vampires της μπάντας Hollywood Vampires των Johnny Depp, Alice Cooper και Joe Perry:

Το μήνυμα της οικογένειας του Jimi Hendrix:

Το μήνυμα του κιθαρίστα Joe Satriani:

Το μήνυμα του Zakk Wylde της Black Label Society:

Το μήνυμα της μπάντας ZZ Top:

Tags: