Κακά μαντάτα για το κοινωνικό δίκτυο Parler

Το μέλλον του αρχίζει να μοιάζει αβέβαιο
11 Ιανουαρίου 2023 15:52
Κακά μαντάτα για το κοινωνικό δίκτυο Parler

Αβέβαιο δείχνει να είναι το μέλλον του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Parler, το οποίο σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του The Verge απέλυσε την πλειοψηφία των υπαλλήλων του και διάφορα ανώτερα στελέχη του μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου, η Parlement Technologies, η μητρική εταιρία του social media Parler, ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις το Νοέμβριο, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου. Συνολικά, περίπου το 75% των υπαλλήλων έχασαν τη δουλειά τους, με την εταιρία να απαρτίζεται πλέον από μόλις 20 εργαζομένους. Όσον αφορά τα ανώτερα στελέχη, τις θέσεις τους έχασαν οι υπεύθυνοι τεχνολογίας, marketing και λειτουργιών.

Για την ιστορία, οι απολύσεις ξεκίνησαν λίγο μετά την ακύρωση της συμφωνίας εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον ράπερ Κanye West (Ye), η οποία είχε πρωτοανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, μιλώντας σχετικά, η εταιρία είχε δηλώσει το Δεκέμβριο:

Η Parlement Technologies επιβεβαιώνει πως η εταιρία έχει συμφωνήσει από κοινού με τον Ye να τερματίσει την πρόθεση της πώλησης του Parler. Η απόφαση αυτή πάρθηκε προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στα μέσα του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του The Verge, το social media, το οποίο διαφημίζεται ως εναλλακτική που εστιάζει στην «ελευθερία λόγου», είχε μόλις 50,000 ημερήσιους χρήστες τον Οκτώβριο του 2022. Το αν θα καταφέρει, λοιπόν, να επιβιώσει με τόσους λίγους χρήστες μένει να το δούμε, αλλά σίγουρα οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι και πολύ ενθαρυντικές.

Tags: