Logan Paul: Μπλεγμένος σε μεγάλη απάτη - Εξαφανίστηκαν εκατομμύρια!

Απολογήθηκε και μετά έσβησε τη συγνώμη του ο γνωστός YouTuber
11 Ιανουαρίου 2023 01:22
Logan Paul: Μπλεγμένος σε μεγάλη απάτη - Εξαφανίστηκαν εκατομμύρια!

Μπλεγμένος σε μια μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε πως είναι ο εξαιρετικά γνωστός YouTuber και παλαιστής του WWE, Logan Paul, ο οποίος εξαπάτησε το κοινό του μέσα από ένα crypto project ονόματι CryptoZoo.

Αναλυτικότερα, ο 27χρονος ενθάρρυνε τον κόσμο που τον παρακολουθεί να αγοράσει NFTs για το CryptoZoo, το οποίο τόνιζε ότι είναι "ένα πραγματικά διασκεδαστικό παιχνίδι που σου φέρνει χρήματα". Ωστόσο, πάνω από ένα χρόνο μετά τις υποσχέσεις του Paul, το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε τελικά ποτέ, με τον ίδιο να εγκαταλείπει εντελώς το project, στο οποίο υποτίθεται -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του- ότι είχε επενδύσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια από την προσωπική του περιουσία.

Κάπως έτσι, όσοι αγόρασαν τα NFTs έμειναν στα κρύα του λουτρού, χάνοντας τα χρήματά τους. Υπάρχουν άτομα που έχασαν χιλιάδες ευρώ, αφού την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η πώληση των ψηφιακών αντικειμένων ξοδεύτηκαν συνολικά 2.85 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτησή τους.

Παρά τις φωνές των πολλών εξαγριωμένων χρηστών, το σκάνδαλο τελικά έκανε ευρέως γνωστό ο ερευνητής απατών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, Stephen Findeisen. Συγκεκριμένα, ο Stephen, γνωστός ως Coffeezilla στο YouTube, ξεκίνησε μια σειρά βίντεο αναλύοντας σε μεγάλο βάθος πως το CryptoZoo ήταν "απάτη". Τα βίντεο του έχουν πλέον δεκάδες εκατομμύρια views και ανάγκασαν τον Paul να σπάσει τη σιωπή του.

Κάπως έτσι, την περασμένη Πέμπτη, ο Paul δημοσίευσε τη δική του βίντεο-απάντηση, στην οποία οργισμένος απειλούσε να μηνύσει τον Stephen. Τελικά το Σάββατο αποφάσισε να διαγράψει το βίντεο και ζήτησε συγγνώμη από τον ερευνητή.

Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο Paul σκοπεύει είτε να αποζημιώσει τους επενδυτές είτε αν έχει πρόθεση να κυκλοφορήσει τελικά το CryptoZoo, αλλά πάντως έχει υποσχεθεί πως θα αποκαλύψει τα σχέδιά του στο άμεσο μέλλον.