ΦΗΜΗ: Η Nvidia ετοιμάζει νέους drivers με AI που θα φέρουν πολύ μεγάλες βελτιώσεις

Αυξάνοντας σημαντικά την απόδοση των καρτών της
09 Ιανουαρίου 2023 17:50
ΦΗΜΗ: Η Nvidia ετοιμάζει νέους drivers με AI που θα φέρουν πολύ μεγάλες βελτιώσεις

Όπως έχει αποδείξει ήδη η Nvidia μέσα από τρομερά εντυπωσιακές τεχνολογίες όπως το DLSS, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την απόδοση μιας κάρτας γραφικών. Τώρα, λοιπόν, μια νέα φήμη έρχεται να κάνει το γύρο του διαδικτύου, τονίζοντας πως η εταιρία έχει στα σκαριά νέους drivers που με AI βελτιώσεις θα προσφέρουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CapFrameX, η Nvidia σκοπεύει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 να κυκλοφορήσει αυτούς τους νέους drivers για τις κάρτες γραφικών της, οι οποίοι θα βελτιώνουν περεταίρω την αξιοποίηση του hardware, το threading, το throughput, την εκτέλεση των instructions και πολλά ακόμη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα έως και κατά 30% καλύτερη απόδοση, με 10% βελτίωση κατά μέσο όρο.

Φυσικά, η 10% βελτίωση κατά μέσο δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσοστό. Κάθε άλλο για την ακρίβεια, αφού μπορεί να μεταφραστεί σε καλύτερο framerate σε απαιτητικά παιχνίδια προσφέροντας μια πιο ομαλή εμπειρία ή σε μικρότερους χρόνους σε διεργασίες όπως το rendering, οπού κάθε λεπτό μπορεί να είναι πολύτιμο.

Δυστυχώς, η φήμη δεν αναφέρει τίποτα για τις συμβατές κάρτες γραφικών. Όπως έχει δει ξανά το DLSS με τις διάφορες εκδόσεις του που δεν υποστηρίζονται σε όλα τα μοντέλα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο οι νέοι αυτοί drivers να αφορούν μόνο τις RTX 4000 κάρτες γραφικών της Ada Lovelace αρχιτεκτονικής που έχουν νεότερο, εξιδεικευμένο hardware για επιτάχυνση AI υπολογισμών.

Βέβαια, για την ώρα η Nvidia δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση, οπότε σας προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί με όλες τις πληροφορίες της φήμης.