Θα αφήνατε το Google για το Bing; - Η Microsoft πιστεύει πως βρήκε το «πώς»

Το μεγάλο στοίχημα του κολοσσού
08 Ιανουαρίου 2023 19:32
Θα αφήνατε το Google για το Bing; - Η Microsoft πιστεύει πως βρήκε το «πώς»

Ανά τα χρόνια η Microsoft έχει δοκιμάσει σχεδόν κάθε τρόπο για να κάνει τους χρήστες να αφήσουν το Google και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη δική της μηχανή αναζήτησης, το Bing. Για παράδειγμα, ακόμη το πρόγραμμα επιβράβευσης Microsoft Rewards δίνει πόντους που μπορούν να εξαργυρωθούν για διάφορες δωροκάρτες, με κάθε αναζήτηση στο Bing. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά του παραμένουν ακόμη χαμηλά.

Τώρα, η Microsoft πιστεύει πως έχει τη λύση, σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα του γνωστού μέσου The Information. Συγκεκριμένα, δύο άτομα με γνώση των όσων συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στον τεχνολογικό κολοσσό αποκάλυψαν πως η Microsoft σκοπεύει να συνδυάσει τη viral τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT με την μηχανή αναζήτησης Bing, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να της δώσει μια νέα ευκαιρία στην αναμέτρηση με τη Google.

Για την ιστορία, η Microsoft είχε ανακοινώσει επίσημα πέρυσι ότι σκοπεύει να ενσωματώσει στο Bing την τεχνητή νοημοσύνη δημιουργίας εικόνων Dall-E 2, η οποία όπως και το ChatGPT, έχει δημιουργηθεί από την εταιρία OpenAI. Η σχέση των δύο εταιριών δεν είναι τυχαία φυσικά, αφού το 2019 η Microsoft είχε επενδύσει 1 δισεκατομμύριο στην ChatGPT, συνάπτοντας μια συμφωνία πολλών χρόνων που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι όλες οι AI τεχνολογίες θα τρέχουν στο Azure δίκτυο.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το ChatGPT είναι μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την ανθρώπινη συνομιλία με βάση τις υποδείξεις του χρήστη και μπορεί να απαντήσει σε ένα μεγάλο εύρος ερωτήσεων μιμούμενη το ανθρώπινο στυλ ομιλίας. Το αποτελέσματα είναι τόσο ρεαλιστικά που σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των New York Times, έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» στα κεντρικά γραφεία της Google από τα τέλη του Νοεμβρίου, η οποία θεωρεί πως ένας τόσο φυσικός τρόπος απαντήσεων μπορεί να αλλάξει για πάντα το τι περιμένουν οι χρήστες από μια μηχανή αναζήτησης που μέχρι τώρα επιστρέφει απλά links σε άλλες σελίδες.