Δείτε την 3D οθόνη που δεν χρειάζεται γυαλιά και μοιάζει με ολόγραμμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τεχνολογίες οθόνης στη CES 2023 που έκλεψαν την παράσταση
06 Ιανουαρίου 2023 16:26
Δείτε την 3D οθόνη που δεν χρειάζεται γυαλιά και μοιάζει με ολόγραμμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος το περίμενε ότι θα εντυπωσίαζε μια οθόνη που βρίσκεται πάνω σε ένα laptop; Κι όμως στο πλαίσιο της CES 2023 η ASUS παρουσίασε το Pro Art Studiobook 16 3D OLED, το οποίο θέλει να κάνει ξανά το 3D μόδα, χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών και με την ποιότητα ενός OLED πάνελ. 

To ολογραφικό τρισδιάστατο πάνελ οθόνης, το οποίο η ASUS ονομάζει Spatial Vision και θέλει να βελτιώσει την εμπειρία δημιουργίας σε καλλιτέχνες αλλά και επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου -ειδικά όταν πρόκειται για σχεδίαση 3D μοντέλων. 

Η πραγματικά άκρως εντυπωσιακή τεχνολογία οθόνης της ASUS, για την οποία είναι η μόνη που κατέχει τη πατέντα, αποτελείται από πολλαπλά στρώματα στο OLED panel: μια οπτική ρητίνη, ένα γυάλινο πάνελ, την ειδική τεχνολογία φακών, ένα στρώμα μεταγωγής υγρών κρυστάλλων 2D/3D και μια γυάλινη επικάλυψη με αντι-ανακλαστική επίστρωση. Το κερασάκι στην τούρτα βάζουν οι ειδικές κάμερες που παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα μάτια του χρήστη ώστε να προσαρμόζουν το 3D εφέ αναλόγως και να μη χαλάει. 

Εντυπωσιακά είναι και τα specs της με ανάλυση 3.2Κ, 2ms απόκρισή και ρυθμός ανανέωση έως και 120Hz, ενώ υποστηρίζει αφή και χρήση γραφίδας.

Δείτε τη τεχνολογία παρακάτω: 

Tags: