CES 2023: Η Hisense πατάει στο Mini-LED με τις πιο φωτεινές τηλεοράσεις που έβγαλε ποτέ

Η νέα ULED X σειρά και οι υπόλοιπες που ανακοίνωσε
05 Ιανουαρίου 2023 21:36
CES 2023: Η Hisense πατάει στο Mini-LED με τις πιο φωτεινές τηλεοράσεις που έβγαλε ποτέ

Στην CES 2023 η Hisense ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει τη νέα σειρά τηλεοράσεών της για το 2023 και αν κάνει ευρέως διαθέσιμη την Mini-LED τεχνολογία της, σε ακόμη περισσότερες τσέπες. 

Την ώρα που οι ανταγωνιστές της και μεγαθήρια του χώρου όπως οι Samsung, LG και Sony ποντάρουν στην OLED τεχνολογία, η Hisense πλασάρει την Mini LED στο έπακρο και ανακοίνωσε τη νέα της flagship τηλεόραση, τη "Hisense UX" που είναι το κορυφαίο 4Κ μοντέλο της στις 85" ίντσες με peak φωτεινότητα στα 2.500 nits

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της νέας ULED X σειράς τηλεοράσεων που φέρνει το νέο Hi-View Engine X chip, το οποίο ελέγχει τα πάνω από 20.000 Mini LEDs και τα 5.000 local dimming zones της οθόνης της. Η Hisense υπόσχεται ανώτερες -αν όχι εφάμιλλες- επιδόσεις με τις OLED τηλεοράσεις, καθώς προσφέρει τρεις φορές παραπάνω "περιβαλλοντικό contrast" και δύο φορές παραπάνω δυναμικό εύρος από μια OLED TV.

Στα πιο "γήινα" αλλά flagship μοντέλα συναντάμε την Hisense U8K σειρά που υποστηρίζει HDR10+, Dolby Vision IQ, IMAX enhanced, FreeSync, και Auto Low Latency Mode, 144Hz ρυθμό ανανέωσης και ultra-low αντανάκλαση για 30% καλύτερες γωνίες θέασης. Όλες υποστηρίζουν Google TV και "NEXTGEN TV"(ATSC 3.0) δέκτη, Dolby Atmos, eARC, WiSA SoundSend και Wi-Fi 6E. Για την εν λόγω τηλεόραση δεν ανακοίνωσε τιμές και ημερομηνία κυκλοφορίας. 

Η U7Κ σειρά αποτελεί την αναβάθμιση της περσινής U7H όπου έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της U8K αλλά με χαμηλότερο peak brightness και λιγότερα dimming zones. Στοχεύει φυσικά να είναι η gaming πρόταση της Hisense για το 2023

Στις entry-level premium τηλεοράσεις της η U6K σειρά αναβαθμίζεται με την Mini-LED τεχνολογία και είναι μια καλύτερη τηλεόραση σε όλα τα specs σε σχέση με την U6H. Υποστηρίζει Dolby Vision HDR, HDR 10+, Quantum Dot, MEMC, FilmMaker Mode Game Mode, Dolby Vision με 60Hz VRR και auto-low latency mode για gaming. Όπως οι παραπάνω έτσι και αυτή θα είναι διαθέσιμη σε μοντέλα των 50-85 ιντσών, ωστόσο η Hisense θέλει να προσφέρει αυτή τη σειρά στο κόστος κάτω των $500. 

Tags: