Μετά τις καμένες RTX 4090 και οι νέες κάρτες γραφικών της AMD αντιμετωπίζουν προβλήματα!

Τοποθετήθηκε και επίσημα η εταιρία
31 Δεκεμβρίου 2022 18:57
Μετά τις καμένες RTX 4090 και οι νέες κάρτες γραφικών της AMD αντιμετωπίζουν προβλήματα!

Το 2022 έφερε αρκετό νέο PC hardware τόσο από την Nvidia όσο και από την AMD που μετά από χρόνια αναμονής κυκλοφόρησαν επιτέλους τις νέες τους κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς.

Ωστόσο, το ντεμπούτο της RTX 4090 αμαυρώθηκε εν μέρει από τα προβλήματα με τις καμένες κάρτες και τους λιωμένους αντάπτορες, εξαιτίας του νέου 16-pin καλωδίου τροφοδοσίας που χρησιμοποιείται. Τώρα, αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως είναι και οι κάτοχοι της ολοκαίνουργιας Radeon RX 7900 XTX της AMD, παρόλο που η κάρτα δε χρησιμοποιεί το νέο αυτό κονέκτορα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ορισμένοι κάτοχοι του νέου μοντέλου ανέφεραν πως η κάρτα τους δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε, αφού υπερθερμαίνεται! Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε πως η GPU μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 110 βαθμούς κελσίου, κάτι που οδηγεί σε thermal throttling, καθώς το λογισμικό ρίχνει τις επιδόσεις με downclocking για να προστατευτεί η κάρτα.

Καθώς οι αναφορές των χρηστών άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, η AMD αναγνώρισε και επίσημα πως διάφορες Radeon RX 7900 XTX της αντιμετωπίζουν όντως προβλήματα υπερθέρμανσης, τονίζοντας:

Γνωρίζουμε ότι ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών αντιμετωπίζει απροσδόκητο thermal throttling σε κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 7900 XTX (στα reference μοντέλα της AMD). Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν απροσδόκητο thermal throttling μιας AMD Radeon RX 7900 XTX θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη καταναλωτών της AMD.

Για την ώρα δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για κάτι που μπορεί απλά να τύχει σε λίγες GPUs, ή αν έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο σοβαρό και διαδεδομένο.