Εκτός λειτουργίας το Twitter με προβλήματα τις νυχτερινές ώρες, αλλά υπήρχε λόγος

Μάθαμε τι συνέβη τελικά
29 Δεκεμβρίου 2022 09:32
Εκτός λειτουργίας το Twitter με προβλήματα τις νυχτερινές ώρες, αλλά υπήρχε λόγος

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου από τις 2:00 π.μ. και για τουλάχιστον τρείς ώρες, το Twitter αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν πως είναι εξ ολοκλήρου εκτός λειτουργείας.

Μεταξύ άλλων, οι χρήστες ήταν αντιμέτωποι με ‘exceeded rate limit’ σφάλματα, άλλοι ανέφεραν πως η εφαρμογή δε φόρτωνε τα νέα tweets, πως δεν τους άφηνε να κάνουν log in ή τους αποσύνδεε, ενώ αρκετοί δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθόλου το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χιλιάδες αναφορές των χρηστών στην πλατφόρμα DownDetector:

Για την ιστορία, από τη στιγμή που ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter στις αρχές τους έτους και απέλυσε ένα τεράστιο ποσοστό των υπαλλήλων του, πολλοί είχαν προβλέψει πως το social media δε θα μπορούσε να λειτουργήσει και πως θα κατέρρεε. Από τότε, το σημερινό συμβάν ήταν το πρώτο αξιοσημείωτο downtime και φαίνεται πως υπήρχε λόγος.

Η απάντηση του Elon Musk για το τι συνέβη τελικά:

Τελικά, η εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη ήρθε από τον Elon Musk, ο οποίος μέσα από ένα λιτό tweet του αποκάλυψε πως η εταιρία προέβη σε μεγάλες παρασκηνιακές αλλαγές, αναβαθμίζοντας την αρχιτεκτονική των servers. Έτσι, παρά το downtime των λίγων ωρών, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει πλέον να λειτουργεί ταχύτερα.

Αναλυτικότερα, ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της πλατφόρμας δήλωσε:

Σημαντικές αλλαγές στην backend αρχιτεκτονική των servers έγιναν διαθέσιμες. Το Twitter θα πρέπει να είναι ταχύτερο.