Το YouTube δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στα iOS και Android γι’ αυτούς που βλέπουν με τις ώρες!

Που θα γίνει διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες
26 Δεκεμβρίου 2022 08:57
Το YouTube δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στα iOS και Android γι’ αυτούς που βλέπουν με τις ώρες!

Το YouTube ξεκίνησε τώρα να δοκιμάζει μια νέα λειτουργία για τις iOS και Android εφαρμογές του, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτοί που βλέπουν βίντεο με τις ώρες και όχι μόνο. Ο λόγος γίνεται για το Queue ή Ουρά στα Ελληνικά.

Πρόκειται για μία λειτουργία που υπάρχει ήδη στην desktop έκδοση του YouTube, αλλά και στο YouTube Music, ενώ στις mobile εφαρμογές εμφανιζόταν μόνο όταν κάποιος έκανε cast περιεχόμενο σε άλλη συσκευή, όπως για παράδειγμα στην Smart TV του. Για την ώρα μόνο τα μέλη του YouTube Premium μπορούν να δοκιμάσουν το χαρακτηριστικό, μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2023.

Πώς ακριβώς θα λειτουργεί το Queue; Για να δημιουργεί μία ουρά, αρκεί κάποιος να πατήσει το νέο κουμπί “Play last in queue” στο μενού που εμφανίζεται για κάθε βίντεο πατώντας τις τρεις τελείες. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να προστεθούν περισσότερα βίντεο στην ουρά και κάθε φορά που ολοκληρώνεται η αναπαραγωγή ενός βίντεο, η εφαρμογή ξεκινά αμέσως με το επόμενο που έχει τοποθετήσει ο χρήστης στην ουρά. Φυσικά, η σειρά αναπαραγωγής μπορεί να αλλάξει, ενώ τα επόμενα βίντεο στην ουρά μπορούν και να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Η ουρά λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν μια προσωρινή playlist.

Η λειτουργία είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις, για παράδειγμα αν κάποιος εξερευνά την εφαρμογή για περισσότερα βίντεο όσο ταυτόχρονα βλέπει κάποιο ή για παράδειγμα αν χρησιμοποιεί το κινητό του για να παίξει μουσική.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν η Queue λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του YouTube όταν ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος ή αν θα είναι προνόμιο αποκλειστικά για τα Premium μέλη.