Η Adata ετοιμάζει SSD «ρουκέτα» που θα τερματίζει τις PCIe Gen 5 ταχύτητες!

Σύντομα η επίσημη αποκάλυψη
22 Δεκεμβρίου 2022 13:46
Η Adata ετοιμάζει SSD «ρουκέτα» που θα τερματίζει τις PCIe Gen 5 ταχύτητες!

Καθώς πλησιάζουμε τη CES 2023, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, διάφορες εταιρίες του χώρου έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος για τα όσα σκοπεύουν να αποκαλύψουν. Στο πλαίσιο αυτό και η Adata έκανε γνωστό πως ετοιμάζει έναν αστραπιαίο νέας γενιάς PCIe Gen 5 SSD, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται- θα έχει 14GB/s bandwidth.

Για την ώρα, πέρα από το γεγονός ότι ο δίσκος θα τερματίζει τα κοντέρ των ταχυτήτων που μπορεί να προσφέρει το PCIe Gen 5 x4 στάνταρ, η Adata δεν έχει αποκαλύψει πολλές περισσότερες πληροφορίες. Για την ακρίβεια η μόνη άλλη λεπτομέρεια είναι πως ο νέος της αυτός δίσκος θα έχει έναν πατενταρισμένο σχεδιασμό για το σύστημα ψύξης του.

Οι αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές, η τιμή, η ημερομηνία κυκλοφορίας και ό,τι άλλο μπορεί να θέλουν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές αναμένεται να αποκαλυφθεί σε μερικές ημέρες από τώρα κατά τη διάρκεια της CES.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι γρηγορότεροι PCIe Gen 4 SSDs της αγοράς μπορούν να πιάσουν ταχύτητες κοντά στα 7GB/s για ανάγνωση και εγγραφή. Επομένως, τα νέα γενιάς μοντέλα αναμένεται να προσφέρουν διπλάσια απόδοση, τουλάχιστον όσον αφορά το θεωρητικό μέγιστο. Μένει φυσικά να δούμε ποια θα είναι και η διαφορά σε άλλες πτυχές, όπως το 4K random access, το οποίο σίγουρα έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Tags: