Google, Apple και Mozilla δίνουν τα χέρια για να κάνουν το internet γρηγορότερο!

Ετοιμάζοντας ένα καλύτερο browser benchmark
17 Δεκεμβρίου 2022 19:43
Google, Apple και Mozilla δίνουν τα χέρια για να κάνουν το internet γρηγορότερο!

Οι τρεις τεχνολογικοί κολοσσοί που ευθύνονται για τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης της αγοράς, η Google, η Apple και η Mozilla, ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται για να δημιουργήσαν ένα νέο benchmark για τη μέτρηση της ταχύτητας των web browsers: το Speedometer 3.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο αυτό benchmark περιγράφεται ως μια συνεργατική προσπάθεια από τους δημιουργούς των Chrome, Firefox και Safari που θα βασίζεται σε ένα κοινό μοντέλο για την μέτρηση της ταχύτητας, λαμβάνοντας υπόψη τα οράματα και των τριών εταιριών για το τι σημαίνει 'responsiveness'. Ο απώτερος στόχος είναι η περιήγηση στο διαδίκτυο να γίνει γενικότερα ταχύτερη μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς όλες οι εταιρίες θα ανταγωνίζονται για την διεκδίκηση της κορυφής στο benchmark.

Αυτή τη στιγμή το Speedometer 2 είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα μέτρησης επιδόσεων της αγοράς. Ωστόσο, το λογισμικό της Apple έκανε το ντεμπούτο του το 2018 και έτσι πλέον χρειάζεται αλλαγές για να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες συνήθειες των χρηστών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την σχετική ανακοίνωση της Mozilla, καθώς και την σελίδα του open-source project στο Github.

Για την ιστορία, ο Chrome, ο Firefox και ο Safari είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι browsers της αγοράς. Τέταρτος έρχεται ο Edge της Microsoft, αλλά όπως συμβαίνει και με το Opera, καθώς και άλλους γνωστούς browsers, έχουμε απλά να κάνουμε με εναλλακτικές υλοποιήσεις του κώδικα του Chromium της Google.