Elon Musk: Επιτέθηκαν στο αμάξι που κουβαλούσε το παιδί του (BINTEO)

Σάλος με τον λογαριασμό του Twitter που έγινε ban
15 Δεκεμβρίου 2022 09:59
Elon Musk: Επιτέθηκαν στο αμάξι που κουβαλούσε το παιδί του (BINTEO)

Πρώτο θέμα συζήτησης στο Twitter έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το ban του λογαριασμού @ElonJet, ο οποίος παρακολουθούσε την τοποθεσία του ιδιωτικού jet του μεγιστάνα ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Elon Musk. Συγκεκριμένα, τόσο αυτός ο λογαριασμός όσο και άλλοι παρόμοιοι που είχαν δημιουργηθεί από τον προγραμματιστή Jack Sweeney δέχθηκαν bans.

Η απόφαση αυτή είναι βέβαια αντίθετη με τις δηλώσεις του Elon Musk το Νοέμβριο, όταν είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

Η δέσμευσή μου για την ελευθερία του λόγου επεκτείνεται ακόμη και στο να μην απαγορεύσω τον λογαριασμό που ακολουθεί το αεροπλάνο μου, παρόλο που αυτό αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την προσωπική μου ασφάλεια.

Ο λόγος για το ban είναι οι νέοι κανονισμοί του Twitter που εφαρμόστηκαν μόλις πριν λίγες ώρες και απαγορεύουν την δημοσίευση πληροφοριών πραγματικού χρόνου για την τοποθεσία του οποιοδήποτε. Αμέσως μετά η πλατφόρμα έκανε ban και άλλους λογαριασμούς, όπως αυτούς που παρακολουθούσαν τα jets των Jeff Bezos και Bill Gates.

Η στροφή 180 μοιρών από τον Musk φαίνεται πως πυροδοτήθηκε από ένα περιστατικό που συνέβη πριν μερικές ώρες και είχε να κάνει με τον δύο ετών γιό του με την Grimes, τον ‘X’. Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας ανέφερε πως χτες το βράδυ, ένας «τρελός» ακολουθούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε το γιό του στο Λος Άντζελες, νομίζοντας πως μέσα ήταν ο ίδιος ο Elon. Μάλιστα, αργότερα μπλόκαρε την πορεία του αυτοκινήτου και ανέβηκε στο καπό του.

Ο Musk προσπαθεί ακόμη να αναγνωρίσει τον υπεύθυνο για την επίθεση και ζήτησε γι’ αυτό τη βοήθεια της κοινότητας. Συγκεκριμένα, ανάρτησε ένα βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο φαίνεται ένας άντρας που έχει κρυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα και μπαλακλάβα.

Οι δηλώσεις του Elon Musk:

Κάθε λογαριασμός που κάνει doxing πληροφοριών τοποθεσίας του οποιοδήποτε σε πραγματικό χρόνο θα αναστέλλεται, καθώς πρόκειται για παραβίαση της φυσικής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει τη δημοσίευση συνδέσμων σε ιστότοπους με πληροφορίες τοποθεσίας πραγματικού χρόνου.

Η ανάρτηση τοποθεσιών στις οποίες ταξίδεψε κάποιος με ελαφρά καθυστέρηση δεν αποτελεί πρόβλημα ασφάλειας, οπότε είναι εντάξει.

Χθες το βράδυ, ένας τρελός stalker ακολουθούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον μικρό X στο Λος Άντζελες (νομίζοντας ότι ήμουν εγώ), ο οποίος αργότερα εμπόδισε το αυτοκίνητο να κινηθεί και ανέβηκε στο καπό του.

Λαμβάνονται νομικά μέτρα κατά του Sweeney και των οργανώσεων που υποστήριξαν την πρόκληση κακού στην οικογένειά μου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Twitter: