Το επί πληρωμή ‘μπλε τικ’ έρχεται στο Twitter τη Δευτέρα

Επιστρέφει ανανεωμένη η συνδρομητική υπηρεσία
11 Δεκεμβρίου 2022 11:28
Το επί πληρωμή ‘μπλε τικ’ έρχεται στο Twitter τη Δευτέρα

Το Twitter δηλώνει πλέον έτοιμο για την κυκλοφορία του ανανεωμένου Twitter Blue, μετά το χαοτικό και αποτυχημένο αρχικό πείραμα, το οποίο μετέτρεπε το μπλε τικ σε προνόμιο που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας πληρώνοντας μια μηνιαία συνδρομή, χωρίς όμως κανέναν περαιτέρω έλεγχο.

Αναλυτικότερα, η νέα έκδοση της συνδρομητικής υπηρεσίας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της αύριο, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ζητώντας $8 το μήνα αν κάποιος εγγραφεί μέσω διαδικτύου ή $11 το μήνα αν κάποιος κάνει άμεσα εγγραφή μέσω του iOS (για να καλυφθεί το 30% που κρατά η Apple απ’ όλες τις in-app αγορές στις συσκευές της).

Το Twitter Blue θα έχει διάφορα προνόμια για τους συνδρομητές του, με το βασικότερο να είναι το μπλε τικ που θα εμφανίζεται δίπλα από το όνομά τους. Παράλληλα, οι Blue χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Edit τα tweets τους, να ανεβάζουν βίντεο σε 1080p ανάλυση, πρόσβαση στο reader mode και μελλοντικά οι δημοσιεύσεις και οι λογαριασμοί τους θα προωθούνται περισσότερο σε σχέση με τους απλούς χρήστες, θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ανάρτησης βίντεο μεγάλης διάρκειας και οι διαφημίσεις που θα βλέπουν θα είναι μειωμένες κατά το ήμισυ.

Όσον αφορά τα ‘τικ’, σύντομα η ‘Official’ σήμανση που υπάρχει πλέον κάτω από τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς θα αντικατασταθεί με ένα χρυσό τικ, ενώ μέσα στην εβδομάδα οι κυβερνητικοί λογαριασμοί θα αποκτήσουν γκρι τικ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Twitter θα επιβεβαιώνει χειροκίνητα όλους τους λογαριασμούς πριν αποκτήσουν το μπλε τικ και αν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει το όνομά του, το handle του ή την εικόνα προφίλ του, θα χάνει προσωρινά το τικ, μέχρι κάποιος να επιβεβαιώσει ξανά τον λογαριασμό του.