Apple - Elon Musk: Μεγάλη ανατροπή στην κόντρα – Συναντήθηκαν από κοντά με τον Tim Cook

Έλυσαν τις διαφορές τους οι δύο CEOs
01 Δεκεμβρίου 2022 08:32
Apple - Elon Musk: Μεγάλη ανατροπή στην κόντρα – Συναντήθηκαν από κοντά με τον Tim Cook

Πριν μερικές ώρες σας ενημερώσαμε για τον «πόλεμο» που πήγαινε να ξεσπάσει μεταξύ του Elon Musk και της Apple, με αφορμή το Twitter. Συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είχε αναφέρει πως ο τεχνολογικός κολοσσός απείλησε να αφαιρέσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης από το App Store των iPhone.

Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Σαν χείμαρρος ο Musk προέβη μετά σε μια σειρά δημοσιεύσεων, ασκώντας έντονη κριτική στην εταιρία, τονίζοντας πως είναι κατά της ελευθερίας του λόγου, καθώς και πως περιορίζει τον ανταγωνισμό με το 30% που παίρνει από όλες τις εφαρμογές στο οικοσύστημά της. Εν τέλει, ο ισχυρός άνδρας των Tesla, SpaceX και Twitter τόνισε πως είναι έτοιμος να πάει σε «πόλεμο» με την εταιρία, μέσα από ένα meme που πλέον αποφάσισε να σβήσει. Παράλληλα, είχε ζητήσει από τον Tim Cook, τον CEO της Apple, να του δώσει απαντήσεις.

Εν τέλει, η κατάσταση φαίνεται πως αποκλιμακώθηκε και πως το θέμα λύθηκε. Λίγες ώρες μετά τις αναρτήσεις του, ο Musk ανέβασε τώρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο social media ένα βίντεο από τα κεντρικά γραφεία της Apple. Όπως ανέφερε, ο Tim Cook τον προσκάλεσε και τον ξενάγησε, με τους δύο να συζητούν για διάφορα θέματα. Μάλιστα, το όλο μπέρδεμα σχετικά με την αφαίρεση του Twitter από το App Store φαίνεται πως λύθηκε, με τον επικεφαλής της Apple να ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση.

Μιλώντας σχετικά με την επίσκεψή του στην Apple, ο Musk τόνισε:

Ευχαριστώ τον Tim Cook για την βόλτα στο πανέμορφα γραφεία της Apple.

Είχαμε μια καλή συζήτηση. Μεταξύ άλλων πράγματων, επιλύσαμε την παρεξήγηση σχετικά με την πιθανότητα το Twitter να αφαιρεθεί από το App Store. Ο Tim ήταν ξεκάθαρος πως η Apple δεν σκεφτόταν ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο.