Bitcoin: Μεγάλη κατρακύλα στα €16.000 μετά το φιάσκο της πτώχευσης της FTX

Βροχή πέφτουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση
14 Νοεμβρίου 2022 10:13
Bitcoin: Μεγάλη κατρακύλα στα €16.000 μετά το φιάσκο της πτώχευσης της FTX

Η καθοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται, αφού το τεράστιο σκάνδαλο της FTX ήρθε να ταράξει για τα καλά την αγορά. Περνώντας σε λεπτομέρειες, από τα 21,476 δολάρια το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η τιμή του Bitcoin είχε καθοδική πορεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, φτάνοντας στιγμιαία τα 15,520 δολάρια την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Πλέον, η αξία του φαίνεται να σταθεροποιείται πάνω από τα 16,000 δολάρια, αλλά πολλοί επενδυτές φοβούνται για τα χειρότερα. Μεταξύ άλλων, το θέμα σχολίασε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Elon Musk, ο οποίος προβλέπει ότι το «Bitcoin θα τα καταφέρει, αλλά μπορεί να είναι ένας πολύ μακρύς χειμώνας».

Φυσικά, η «αιμορραγία» της αγοράς των κρυπτονομισμάτων οφείλεται στο φιάσκο της FTX. Η εταιρία του Sam Bankman-Fried ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του κόσμου, ανακοινώνοντας πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου. Ωστόσο, πολλά φαίνεται πως έχουν συμβεί πίσω από τα παρασκήνια, αφού μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης, η FTX ανέφερε πως έπεσε θύμα hacking, χάνοντας τα κεφάλαια όλων των πελατών της.

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πληροφορίες για κατάχρηση δισεκατομμυρίων των πελατών από τον Sam Bankman-Fried, τον οποίο ανέκρινε η αστυνομία στις Μπαχάμες, με διάφορες ακόμη οικονομικές αρχές να τον έχουν πλέον στο στόχαστρο. Το όλο θέμα φαίνεται πως έχει και πολιτικές προεκτάσεις, αφού υπάρχουν αναφορές πως η FTX χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες και όχι μόνο.