Twitter: Τέλος για το “official“ σήμα πιστοποίησης ώρες αφότου είχε διατεθεί

Ο Elon Musk το σχολίασε με αυτοσαρκαστικό τρόπο
09 Νοεμβρίου 2022 21:56
Twitter: Τέλος για το “official“ σήμα πιστοποίησης ώρες αφότου είχε διατεθεί

Οι καταιγιστικές εξελίξεις και αλλαγές που έρχονται στο Twitter είχαν ακόμη μια εξέλιξη σήμερα, αφού εκτός από το "μπλε τικ" πιστοποίησης που πλέον θα είναι διαθέσιμο σε όλους με τη συνδρομή Twitter Blue έναντι $8, το κοινωνικό δίκτυο είχε ανακοινώσει μια δεύτερη πιστοποίηση.

Αυτή είχε την ένδειξη "official" με ένα ειδικό "γκρι τικ" κάτω από το username και θα αφορούσε επιλεγμένους λογαριασμούς γενικούς ενδιαφέροντος όπως "κυβερνητικούς λογαριασμούς, εμπορικές εταιρίες, επιχειρηματικούς εταίρους, μεγάλα media και εκδότες και για κάποιες δημόσιες φιγούρες

Τέλος η σήμανση πριν καν την λάβουν όλοι

Σιγά-σιγά οι λογαριασμοί που λαμβάνανε το ειδικό σήμα "Official" πληθαίναν. Άλλοι όμως που υποτίθεται θα έπρεπε να το είχαν λάβει είχαν μείνει με το..."θνητό" μπλε τικ. Τελικά λίγες ώρες μετά το Twitter έβαλε τέλος στη δεύτερη σήμανση πιστοποίησης περίπου 3 ώρες μετά το ευρύ λανσάρισμά του στους χρήστες. 

Αυτό ήταν το πριν: 

Και το μετά: 

Ο Elon Musk αυτοσαρκάστηκε

Πάνω που το Twitter μοίραζε τις νέες του γκρι σημάνσεις για τα πιο επίσημα accounts, ο Elon Musk είπε πως "το εξαφάνισε", αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αφαίρεσή του και πρόσθεσε ότι το παραδοσιακό μπλε τικ θα είναι ο "μεγάλος διαφοροποιητής μεταξύ των λογαριασμών". 

Επίσης σχολίασε αυτή την στροφή 180 μοιρών με αυτοσαρκαστικό τρόπο λέγοντας: 

Το Twitter θα κάνει πολλά χαζά πράγματα μέσα στους επόμενους μήνες. Θα κρατάμε ότι δουλεύει και θα αλλάζουμε ότι δεν δουλεύει.