Πέθανε ο ηθοποιός Leslie Phillips, γνωστός από το ρόλο του στις ταινίες Harry Potter

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο Βρετανός ηθοποιός
08 Νοεμβρίου 2022 16:43
Πέθανε ο ηθοποιός Leslie Phillips, γνωστός από το ρόλο του στις ταινίες Harry Potter

Ο ηθοποιός Leslie Phillips (Λέσλι Φίλιπς) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, όντας ένας από τους βετεράνους του βρετανικού και παγκόσμιου σινεμά. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο ατζέντης του Jonathan Lloyd στο BBC, λέγοντας ότι "έφυγε" ειρηνικά στον ύπνο του.

Ήταν ευρέως γνωστός για τον ρόλο του στις ταινίες του Harry Potter εκεί όπου δάνεισε τη φωνή του στο εμβληματικό "Καπέλο της Επιλογής" (Sorting Hat). Συγκεκριμένα έπαιξε σε τρεις ταινίες του franchise ταινιών της J.K. Rowling στα "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" (Harry Potter and the Philosopher's Stone), "Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά" (Harry Potter and the Chamber of Secrets) καθώς και στην τελευταία ταινία, "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2ο" (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2). 

Η καριέρα του μέτρησε πάνω από 200 ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές ραδιοφώνου, ενώ διήρκησε σχεδόν οκτώ δεκαετίες.

Ο Phillips ήταν γνωστός για τη χαρακτηριστική βρετανική προφορά του, με την οποία ερμήνευε φράσεις όπως: "Ding Dong", "Well, Hello" και "I Say". Το 2001 συμπρωταγωνίστησε με την Αντζελίνα Τζολί στην ταινία "Lara Croft: Tomb Raider" υποδυόμενος τον ρόλο του Wilson. 

Η σύζυγός του Zara έκανε την εξής δήλωση: "Έχασα έναν υπέροχο σύζυγο και το κοινό έναν σπουδαίο σόουμαν. Ήταν ένας “εθνικός θησαυρός”. Ο κόσμος τον αγαπούσε. Περικυκλωνόταν όπου πήγαινε από ανθρώπους που τον θαύμαζαν. Όταν παντρευτήκαμε, με σύστησε στον Τύπο ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, επιμένοντας ότι ήμουν η νέα Ζάρα Φίλιπς και είχα σχέση με τη βασίλισσα". 

Ο ηθοποιός ήταν άρρωστος και στο παρελθόν είχε υποστεί δύο εγκεφαλικά επεισόδια. Ο θάνατός του έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατο της Dame Barbara Windsor, αφήνοντας τον 86χρονο Jim Dale ως τον τελευταίο επιζώντα από τους σταθερούς συντελεστές των ταινιών "Carry On".

Δείτε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του στο "Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος"