Brendan Fraser: Θέλει τη "Μούμια 4" και μια επιστροφή στο ρόλο που τον έκανε αστέρα

Τώρα που η καριέρα του αναγεννήθηκε χάρη στο "The Whale" εξετάζει τις επιλογές του
12 Οκτωβρίου 2022 23:24
Brendan Fraser: Θέλει τη "Μούμια 4" και μια επιστροφή στο ρόλο που τον έκανε αστέρα

Ο Brendan Fraser (Μπρένταν Φρέιζερ) έγινε ευρέως γνωστός από τις ταινίες "The Mummy" (Η Μούμια), των οποίων η τριλογία ανέβασε το αστέρι του ψηλά στο Χόλιγουντ μαζί με τις μετοχές του. 

Τώρα που η καριέρα του όμως πήρε ξανά τα πάνω της και ζει μια νέα "χρυσή περίοδο", χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία "The Whale" του Darren Aronofsky, οι προτάσεις πληθαίνουν και πάλι για τον 53χρονο αστέρα. 

Ενδέχεται λοιπόν να επιστρέψει ως Rick O'Connell, μετά την τελευταία ταινία "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor" του 2008; Ο Fraser εξέφρασε τις σκέψεις του λέγοντας ότι είναι ανοιχτός στη "Μούμια 4" (The Mummy 4) και τον ρόλο που τον έκανε παγκόσμιο χολιγουντιανό αστέρα. Η απάντησή του παρόλα αυτά ήταν προσγειωμένη: 

Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά θα ήμουν ανοιχτός στο ενδεχόμενο εάν κάποιος έβρισκε τη σωστή ιδέα.

Πάντως, για την ιστορία, η Universal προχώρησε σε remake του 'The Mummy" με την ομώνυμη ταινία του 2017, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει ο Fraser. Αντ'αυτού ο Tom Cruise έλαβε τη θέση του αστέρα στο remake, το οποίο δεν είχε την ίδια αποδοχή από το κοινό, ούτε την ίδια εμπορική επιτυχία. 

 

Λίγα λόγια για το The Whale: 

Λέγεται ότι για το ειδικό μακιγιάζ και τα προσθετικά εφέ φορούσε ένα ειδικό "κοστούμι" που ζύγισε σε περιπτώσεις 123 κιλά και χρειαζόταν μέχρι και 6 ώρες για να το φορέσει ανάλογα με τη σκηνή. Ο Brendan Fraser μιλώντας στο Variety αποκάλυψε πως όταν έβγαζε το προσθετικό κοστούμι του, προκαλούσε άλλα προβλήματα όπως ζαλάδες, ενώ "ανακάλυψε μυς που δεν ήξερε καν πως είχε" από το να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος. 

Η ταινία βασίζεται στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter από το 2012. Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν μεσήλικα που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα παχυσαρκίας, καθώς για χρόνια έτρωγε με ακατάπαυστους ρυθμούς για να πνίξει τις ενοχές που τον βασάνιζαν, όταν και παράτησε την οικογένειά του για τον gay εραστή του. Σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί ο ίδιος θα επιχειρήσει να τα ξαναβρεί με την κόρη του, την οποία παράτησε για πολλά χρόνια και την υποδύεται η Sadie Sink, γνωστή ως Max της σειράς Stranger Things. 

Μαζί με τους Brendan Fraser και Sadie Sink θα παίξουν οι Hong Chau, Ty Simpkins, και Samantha Morton. O Fraser είχε δηλώσει παλιότερα για τον ρόλο αυτόν: "Θα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που μπορώ να σας πω. Η γκαρνταρόμπα και τα κοστούμια ήταν εκτεταμένα, απρόσκοπτα και δυσκίνητα. Αυτό σίγουρα απέχει πολύ από οτιδήποτε έχω κάνει ποτέ, στην καριέρα μου αλλά δε θέλω να είμαι ταπεινός διότι πρόκειται να κάνει εντύπωση".

Ο Aronofsky, που έχει χαρίσει τα οσκαρικά Requiem for a Dream και Black Swan, επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα μετά το "Mother!" του 2017 και μάλιστα ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με το διευθυντή φωτογραφίας Matthew Libatique

Τον Fraser θα τον δούμε ξανά στο πολυαναμενόμενο Killers of the Flower Moon σε σκηνοθεσία Martin Scorsese

Ακόμη, δε γνωρίζουμε πότε θα βγει το The Whale στις αίθουσες.