Bardo: Πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Alejandro Iñárritu και τον Oscar διεκδικητή του Netflix

Ο σκηνοθέτης των "ROMA" και "The Revenant" επιστρέφει
22 Σεπτεμβρίου 2022 19:21
Bardo: Πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Alejandro Iñárritu και τον Oscar διεκδικητή του Netflix

Ο πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των The Revenant και "Birdman", Alejandro G. Iñárritu επιστρέφει με πολλά δημιουργικά κέφια και φέρνει έναν νέο Όσκαρ διεκδικητή στα χέρια του Netflix. 

Ο λόγος για το "BARDO" τη νέα του δραματική ταινία για την οποία σήμερα κυκλοφόρησε το επίσημο trailer, έχοντας κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2022. Εκεί όπου οι εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές με το κύριο παράπονο να είναι η μεγάλη διάρκεια της ταινίας. 

Ο Inarritu παραδέχτηκε πως έπρεπε να κοπεί υλικό και έτσι γύρισε στη μονταζιέρα κόβοντας 22 λεπτά από το "Bardo (or False Chronicle of A Handful of Truths)" φέρνοντας πλέον τη διάρκειά του στις 2 ώρες και 32 λεπτά -χωρίς τα credits. 

Στη νέα του ταινία παίζει ο Daniel Giménez Cacho στο ρόλο ενός έγκριτου δημοσιογράφου και ντοκιμαντεριστή και μαζί του συμπρωταγωνιστεί η Griselda Siciliani. Το σενάριο ανέλαβε ο Inarritu με τον Nicolás Giacobone, συχνό συνεργάτη του στα "Birdman" και "Biutiful". Είναι η πρώτη ταινία του που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην πατρίδα του το Μεξικό και τη φωτογραφία ανέλαβε ο υποψήφιος για Όσκαρ, Darius Khondji. 

Δείτε το trailer του BARDO: 

Η σύνοψη του BARDO: 

Το BARDO είναι μια επική, οπτικά εντυπωσιακή και καθηλωτική εμπειρία που διαδραματίζεται στο οικείο και συγκινητικό ταξίδι του Silverio, ενός διάσημου Μεξικανού δημοσιογράφου και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ που ζει στο Λος Άντζελες, ο οποίος, αφού ανακηρύσσεται αποδέκτης ενός διεθνούς βραβείου κύρους, αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό το απλό ταξίδι θα τον ωθήσει σε υπαρξιακά όρια. Η τρέλα των αναμνήσεων και των φόβων του έχουν αποφασίσει να διαπεράσουν το παρόν, γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση σύγχυσης και θαυμασμού.

Με συγκίνηση αλλά και άφθονο γέλιο, ο Silverio καταπιάνεται με καθολικά αλλά και οικεία ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την επιτυχία, τη θνητότητα, την ιστορία του Μεξικού και τους βαθιά συναισθηματικούς οικογενειακούς δεσμούς που μοιράζεται με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πράγματι, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε αυτούς τους πολύ ιδιόμορφους καιρούς.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές Όσκαρ του Netflix είναι τα "Blonde" με την Ana De Armas σε σκηνοθεσία Andrew Dominik, "Athena" του Romain Gavras και το "White Noise" του Noah Baumbach με τον Adam Driver και την Greta Gerwig. 

Το "BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths" θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου θα γίνει διαθέσιμο μέσω του Netflix.