To Black Panther: Wakanda Forever κινδυνεύει να μην προβληθεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα

Λόγω ενός νομοθετικού πλαισίου για τις κινηματογραφικές προβολές
20 Σεπτεμβρίου 2022 16:02
To Black Panther: Wakanda Forever κινδυνεύει να μην προβληθεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα

To Black Panther: Wakanda Forever είναι η επόμενη ταινία στο καλεντάρι της Marvel Studios και θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Νοέμβριο. Ωστόσο σε μια παράξενη τροπή, οι Marvel fans μιας ευρωπαϊκής χώρας ενδέχεται να μην το δουν στην ώρα του και όχι, ευτυχώς, δεν είναι η Ελλάδα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Le Film Francais, υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί η κυκλοφορία του Black Panther 2 στην Γαλλία εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου για τις ταινίες στις αίθουσες και τις streaming πλατφόρμες. Για όσους δε γνωρίζουν, ο γαλλικός νόμος προϋποθέτει πως μια κινηματογραφική κυκλοφορία πρέπει να περιμένει 17 μήνες μέχρι να προστεθεί στον κατάλογο μιας streaming υπηρεσίας. 

Έτσι για παράδειγμα, όλες οι ταινίες του Phase 4 του MCU δεν έχουν διατεθεί στον γαλλικό κατάλογο του Disney+, παρά το ότι στον υπόλοιπο κόσμο κυκλοφορούν μετά το πέρας των κινηματογραφικών προβολών τους -συνήθως ενάμιση μήνα μετά. 

Η Disney εξέδωσε σχετική ανακοίνωση λέγοντας ότι εξετάζει κάθε κυκλοφορία ξεχωριστά: 

Το μιντιακό χρονολόγιο μας αναγκάζει να εξετάζουμε τις κινηματογραφικές μας κυκλοφορίες για κάθε ταινία. Δεν έχουμε πάρει ακόμη κάποια απόφαση για την κυκλοφορία του Black Panther. 

Μένει να φανεί, ωστόσο, εάν θα προβληθεί ή θα ακυρωθεί η προβολή του στις γαλλικές αίθουσες. Ωστόσο, μια χώρα που κατά 99% το Black Panther 2 δε θα προβληθεί είναι η Κίνα. Άλλωστε καμία παραγωγή της Marvel Studios δεν έχει προβληθεί εκεί καθώς η εταιρία κολοσσός αρνείται να λογοκρίνει τις ταινίες της, ούτως ώστε να συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία των κινεζικών αρχών. 

Στη σκηνοθεσία του "Wakanda Forever" συναντάμε ξανά τον Ryan Coogler, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη Black Panther ταινία και έχει γυρίσει επίσης τα CreedFruitvale Station και το πολυβραβευμένο Judas and the Black Messiah.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Letitia Wright που θα παίξει ξανά την πριγκίπισσα της Wakanda, Shuri, ενώ ο Martin Freeman θα επιστρέψει στο ρόλο του Everett K. Ross, όπως και η Lupita Nyong'o στο ρόλο της Nakia. Το cast θα συμπληρώσουν οι Tenoch Huerta ως Namor, Angela Bassett, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne

Η σύνοψη του Black Panther: Wakanda Forever:

Στο Black Panther: Wakanda Forever των Marvel Studios, η βασίλισσα Στο Black Panther των Marvel Studios: Wakanda Forever, η βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M'Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και η Dora Milaje (συμπεριλαμβανομένης της Florence Kasumba), αγωνίζονται για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις που παρεμβαίνουν στον απόηχο του θανάτου του βασιλιά T'Challa. Καθώς οι Γουακαντιανοί προσπαθούν να προχωρήσουν το επόμενο κεφάλαιό τους, οι ήρωες μάς θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita N'yongo) και του Everett Ross (Martin Freeman) ώστε να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το βασίλειο της Wakanda. 

Συστηθείτε επίσης στον Tenoch Huerta ως Namor, βασιλιά ενός απόκρυφου έθνους της θάλασσας, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena και Alex Livanalli. 

Το Black Panther: Wakanda Forever είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου του 2022.