Το WhatsApp ετοίμασε ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Δείτε το trailer

H Meta και το WhatsApp βουτάνε στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου
15 Σεπτεμβρίου 2022 00:02
Το WhatsApp ετοίμασε ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Δείτε το trailer

Το WhatsApp και η Meta θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο της παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου, έστω κι αν αυτό είναι branded όπως στην προκειμένη.

H WhatsApp κυκλοφόρησε το επίσημο trailer του "Naija Odyssey" στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρωταθλητής του NBA και σταρ της Εθνικής Ομάδας, Γιάννης Αντετοκούνμπο και πρόκειται ουσιαστικά για ένα φιλμ μικρού μήκους που εστιάζει στη ζωή του. 

Αυτή είναι η σύνοψη της ταινίας: 

Η αληθινή ιστορία ενός αστέρα του μπάσκετ, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γεννήθηκε στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς. Σε όλη του τη ζωή οι άνθρωποι προσπαθούσαν να του πουν ποιος ήταν. Τώρα ο Γιάννης αφηγείται την δική του "ιστορία καταγωγής πολλών καταβολών", καθώς συμφιλιώνει τις ρίζες του, τον τόπο γέννησης και την αίσθηση του ανήκειν ανάμεσα σε διαπολιτισμικούς κόσμους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο άλλωστε, η Meta υπέγραψε deal με τον σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπάκς για να γίνει ο πρώτος πρεσβευτής και "πρόσωπο" του WhatsApp. Στο trailer που θα δείτε παρακάτω ακούγεται η φωνή του Γιάννη να λέει: "Στην Ελλάδα, οι δάσκαλοί μου έλεγαν για ταξιδιώτες που πάλευαν με τα νερά για να βρουν το σπίτι τους, τους εαυτούς τους. Και εγώ ήμουν στο ίδιο ταξίδι". 

Τη σκηνοθεσία του Naija Odyssey υπογράφουν οι Nono Ayuso και Rodrigo Inada, σε μοντάζ του Mikkel E.G. Nielsen, βραβευμένου με Όσκαρ μοντέρ για το "Sound of Metal". Βέβαια, πολύ καιρό πριν η Disney θέλησε να κάνει ταινία τη ζωή του Γιάννη και της οικογένειας Αντετοκούνμπο. Ο λόγος για το "RISE" (Η Άνοδος) που κυκλοφορεί στο Disney Plus. 

H ταινία μικρού μήκους θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου μέσα από το YouTube, τα social της WhatsApp και το Amazon Prime Video