Νέο πρόσωπο στο cast του Joker 2 - Η Catherine Keener συμμετέχει σε ρόλο-κλειδί

Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός είναι η νέα προσθήκη στο cast του
08 Σεπτεμβρίου 2022 00:23
Νέο πρόσωπο στο cast του Joker 2 - Η Catherine Keener συμμετέχει σε ρόλο-κλειδί

Σύμφωνα με το Deadline προστέθηκε ένα νέο πρόσωπο και μάλιστα οσκαρικό στο cast του Joker 2 ή όπως θα τιτλοφορείται επισήμως, ‘Joker: Folie à Deux'. 

Ο λόγος για την Catherine Keener, η οποία βάσει του ρεπορτάζ θα παίξει έναν μεγάλο και σημαντικό ρόλο, απέναντι από τους Joaquin Phoenix και Lady Gaga, οι οποίοι θα παίξουν τους Joker και Harleen Quinzel -δηλαδή την μετέπειτα θυγατέρα του "Clown Prince of Crime" γνωστή ως Harley Quinn. O ρόλος της ωστόσο ωστόσο παραμένει μυστικός για το sequel σε σκηνοθεσία και σενάριο Todd Phillips. 

Πρόσφατα την Keener απολαύσαμε στο The Adam Project και στη σειρά Brand New Cherry Flavor του Netflix, αλλά και στο Get Out (2015) του Jordan Peele. Έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ στην καριέρα της με τις ταινίες "Capote" (2005) και "Being John Malkovich" (1999). Μια ακόμη πρόσφατη προσθήκη στο cast, που δεν γνωρίζουμε ποιον θα υποδυθεί, είναι ο Brendan Gleeson (Harry Potter). 

Το sequel με τίτλο "Joker: Folie à Deux" (σε ελεύθερη μετάφραση Joker: Τρέλα για Δύο) θα είναι κατά βάση ένα μιούζικαλ σε σκηνοθεσία και σενάριο Todd Phillips. Το γαλλικό Folie à Deux αναφέρεται σε μια ορολογία που περιγράφει την εν λόγω ψυχική διαταραχή που επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα.

Η DC Films και η Warner Bros. συμφώνησαν να πληρώσουν σε...χρυσάφι την εμφάνιση του Joaquin Phoenix στο Joker 2, μιας και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, θα λάβει αμοιβή ύψους $20 εκατομμυρίων.

Τα θεμέλια για το Joker 2 μπήκαν από τότε που η πρώτη ταινία σάρωσε στο box office με πάνω από $1 δις εισπράξεις, ενώ και ο Joaquin Phoenix έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ως Arthur Fleck για μια συνέχεια, δεδομένου κιόλας πως αποτέλεσε το φιλμ που του χάρισε το πολυπόθητο Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Το Joker: Folie à Deux αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2024.