Rian Johnson για Star Wars: The Last Jedi - Δηλώνει "πιο περήφανος από ποτέ" για την ταινία του

Ο σκηνοθέτης του sequel σπάει τη σιωπή του και αναπολεί την Star Wars ταινία που δίχασε τους fans
31 Αυγούστου 2022 15:39
Rian Johnson για Star Wars: The Last Jedi -  Δηλώνει "πιο περήφανος από ποτέ" για την ταινία του

Αναμφίβολα το Star Wars: The Last Jedi θεωρείται πλέον το σημείο καμπής του σύμπαντος του George Lucas καθώς δίχασε βαθύτατα τους fans, σε σημείο που έμοιαζε ανεπανόρθωτη η ζημιά. 

Τώρα ο σκηνοθέτης και οραματιστής του Episode VIII, Rian Johnson, μίλησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια και έξω από τα δόντια για το δημιούργημά του στο περιοδικό Empire.

Στη συνέντευξη δήλωσε πως πλέον είναι "πολύ πιο περήφανος" για το The Last Jedi: 

Είμαι ακόμη πιο περήφανος για αυτό πέντε χρόνια μετά. Όταν ήρθε η ώρα μου να κλωτσήσω τη μπάλα, την κλώτσησα πολύ δυνατά. Νομίζω πως είναι αδύνατον για τον καθένα μας να προσεγγίσει το Star Wars χωρίς να το σκέφτεται σαν ένα παραμύθι, έναν μύθο με τον οποίο μεγαλώσαμε και πως αυτή η ιστορία μπόλιασε μέσα μας και μας επηρέασε. 

Αναγνώρισε επίσης θεματικά ο Johnson πως το The Last Jedi δεν ήταν απλώς μια Star Wars ταινία, αλλά μια ταινία για το νόημα του τι είναι το Star Wars, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

"Η τελική πρόθεση μας δεν ήταν να αφαιρέσουμε. Η πρόθεση ήταν να φτάσουμε στη βασική, θεμελιώδη δύναμη του μύθου. Και τελικά ελπίζω ότι η ταινία είναι μια επιβεβαίωση της δύναμης του μύθου του Star Wars στη ζωή μας".

Ακόμη αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που άσκησε ο Mark Hamill (Luke Skywalker), κάτι που εκφράστηκε και από μια μεγάλη μερίδα των fans. Για τις τελευταίες σκηνές του The Last Jedi και το πως χειρίζεται η ταινία τον Luke Skywalker είπε: 

Οι τελευταίες εικόνες της ταινίας, για μένα, δεν αποδομούν τον μύθο του Luke Skywalker, αλλά τον χτίζουν και τον αγκαλιάζουν. Eίναι αυτές που αψηφούν εντελώς την ιδέα του "πετάξτε το παρελθόν" και αγκαλιάζουν αυτό που πραγματικά έχει σημασία για τον μύθο του και αυτό που θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά. Έτσι, για μένα, η διαδικασία της απογύμνωσης είναι πάντα προς το συμφέρον του να φτάσουμε σε κάτι ουσιαστικό που έχει πραγματικά σημασία".

Για την ιστορία το Star Wars: The Last Jedi απέφερε πάνω από $1.3 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς που κυκλοφόρησε, τον Δεκέμβριο του 2017.