Empire of Light: Μια ωδή στο σινεμά είναι η πρώτη ματιά στη νέα ταινία του Sam Mendes

Δείτε το trailer με τους Olivia Colman, Colin Firth και Toby Jones
24 Αυγούστου 2022 16:34
Empire of Light: Μια ωδή στο σινεμά είναι η πρώτη ματιά στη νέα ταινία του Sam Mendes

H Searchlight Pictures κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer για το Empire of Light, τη νέα ταινία του Sam Mendes, βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη των ταινιών "Skyfall", "1917" και "Road to Perdition". 

Ο Mendes καταπιάνεται με την μαγεία του σινεμά και την ανθρώπινη διασύνδεση στη νέα του ταινία, θυμίζοντας σε σημεία μέχρι και την ταινία "Σινεμά Ο Παράδεισος", με ένα καρέ που σίγουρα είναι tribute προς την ταινία του Giuseppe Tornatore. Πρωταγωνιστεί η επίσης βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman, μια υπάλληλος ενός κινηματογράφου που συνάπτει σχέση με τον Michael Ward, του οποίου ο χαρακτήρας ζει στο πετσί του τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση στη Βρετανία των 80s. Μαζί τους παίζει και ο επίσης οσκαρικός Colin Firth.

Δείτε το teaser trailer του Empire of Light: 

Η επίσημη σύνοψη του αναφέρει: 

Το Empire of Light διαδραματίζεται σε μια βρετανική παραθαλάσσια πόλη στις αρχές του 1980 και διηγείται μια δυνατή και ποιητική ιστορία για την ανθρώπινη διασύνδεση με τη μαγεία του σινεμά, δια χειρός του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Sam Mendes. 

Στο υπόλοιπο cast της ταινίας συμμετέχουν οι: Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke και Toby Jones. 

Η άκρως οσκαρική παραγωγή και τα ονόματα δεν σταματούν στο cast και τον σκηνοθέτη καθώς -κάποιοι μπορεί να το αντιληφθήκατε- την φωτογραφία επιμελείται ο επίσης βραβευμένος από την Ακαδημία, Roger Deakins, γνωστός για δεκάδες ταινίες όπως Blade Runner 2049, Prisoners, Skyfall, όπου εδώ συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Mendes. 

Το Empire of Light θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Toronto Film Festival, ενώ στους κινηματογράφους θα βγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.