Το "Prey" μάλλον αρέσει και έχει καλύτερη βαθμολογία από τον "Κυνηγό"

Σαρώνει στο Rotten Tomatoes όπου πήρε τη στάμπα "Fresh"
04 Αυγούστου 2022 12:25
Το "Prey" μάλλον αρέσει και έχει καλύτερη βαθμολογία από τον "Κυνηγό"

Είναι το "Prey" τελικά τόσο καλό ώστε να θεωρηθεί η καλύτερη ταινία του franchise των Predator ταινιών; Είναι αρκετά νωρίς για να φτάσουμε σε αυτό το συμπέρασμα όμως φαίνεται ότι το "Prey" που αποτελεί prequel των "Predator" είναι τόσο καλό από τον προκάτοχό του, που αντικατοπτρίζεται και στις βαθμολογίες. 

Χάρη στο γνωστό site αξιολόγησης, Rotten Tomatoes, το "Prey" έχει καταφέρει να φτάσει το σκορ του 95% στη βαθμολογία κριτικών ύστερα από 80 reviews, αν και επειδή η ταινία ακόμη δεν κυκλοφόρησε στο Disney Plus, λείπει το σκορ του κοινού. Έτσι απέσπασε και την ένδειξη-στάμπα του πιστοποιημένου "φρέσκου" στο Tomatometer. 

Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό τότε το Prey θα είναι η καλύτερα βαθμολογημένη ταινία του franchise, ξεπερνώντας τον "Κυνηγό" (1987) με σκορ κριτικών στο 85%. 

 

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Το Prey λαμβάνει χώρα 300χρόνια πριν στο έθνος των Comanche και διηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, ονόματι Naru, μιας άγριας και εξαιρετικά ικανής πολεμίστριας. Εκείνη έχει μεγαλώσει στη σκιά μερικών εκ των θρυλικότερων κυνηγών που περιφέρονται στο “Great Plains”, οπότε όταν ο κίνδυνος απειλεί τον καταυλισμό της, ξεκινάει ένα ταξίδι για να προστατεύσει τους  δικούς της ανθρώπους. Το θήραμα που καταδιώκει και τελικά αντιμετωπίζει, αποδεικνύεται ότι είναι ένα εξαιρετικά εξελιγμένο εξωγήινο αρπακτικό με ένα τεχνικά προηγμένο οπλοστάσιο.

Tο σενάριο έγραψε ο Patrick Aison (Jack Ryan, Treadstone) και σύμφωνα με την Disney, η Naru είναι μια χαρακτήρας που θέλει να «αποδείξει την αξία της ως πολεμίστρια, όταν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον πιο επικίνδυνο κυνηγό όλων των εποχών. Το franchise του Predator ξεκίνησε το 1987 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Arnold Schwarzenegger.

Επίσης πρόκειται για την πρώτη ταινία που θα γίνει διαθέσιμη σε streaming υπηρεσία μεταγλωττισμένη και υποτιτλισμένη στη γλώσσα των Comanche. Η παραγωγή άλλωστε θέλοντας να αποδώσει το casting των ιθαγενών όσο πιο πιστά γινόταν, επέλεξε να προσλάβει κατά κύριο λόγο ηθοποιούς με καταγωγή από την φυλή των Comanche.

Το Prey θα κάνει πρεμιέρα στο Hulu και το ελληνικό Disney+ στις 5 Αυγούστου.