Η Nichelle Nichols του Star Trek έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία 89 ετών
01 Αυγούστου 2022 12:24
Η Nichelle Nichols του Star Trek έφυγε από τη ζωή

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε η δυσάρεστη είδηση ότι η Nichelle Nichols του Star Trek έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η είδηση του θανάτου της ήρθε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook από τον γιο της, Kyle.

Χθες το βράδυ, η μητέρα μου Nichelle Nichols πέθανε από φυσικά αίτια. Το φως της, όπως οι αρχαίοι γαλαξίες που τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαμβάνουμε, να μαθαίνουμε και να αντλούμε έμπνευση.

Ο Nichols υποδυόταν την Nyota Uhura στο Star Trek από το 1966 έως το 1991, τόσο σε σειρές, όσο και σε ταινίες του franchise. Ωστόσο, η καριέρα της διήρκησε πολλές δεκαετίες. Εκείνη έδωσε τη φωνή της σε πολλές σειρές όπως το “Gargoyles”, συνεργάστηκε με τη NASA και είχε επίσης την ευκαιρία να πετάξει με το SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) της NASA σε μια αποστολή το 2015.

Άλλα projects που είχε λάβει μέρος ήταν τα: “Heroes”, “Are We There Yet?”, “Spider-Man: The Animated Series”, “Inside Space”, “Doctor, You've Got to Be Kidding!”, “Mister Buddwing”, “The Torturer” και άλλα.