David Warner: Πέθανε ο ηθοποιός των ταινιών "Τιτανικός" και "Η Προφητεία"

Σε ηλικία 80 ετών
25 Ιουλίου 2022 18:13
David Warner: Πέθανε ο ηθοποιός των ταινιών "Τιτανικός" και "Η Προφητεία"

Ο γνωστός ηθοποιός David Warner έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ύστερα από μάχη με μια ασθένεια σχετιζόμενη με τον καρκίνο, όπως μεταδίδει η βρετανική Mirror. 

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Warner άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στο Denville Hall, ένα ίδρυμα φροντίδας που ειδικεύεται στους ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος. 

Ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ως Spicer Lovejoy, βοηθού του Billy Zane στον "Τιτανικό" του 1997 σε σκηνοθεσία James Cameron, καθώς και για την ταινία "Η Προφητεία" (The Omen, 1976) στο ρόλο του φωτογράφου Keith Jennings. 

Επιπλέον, είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχίες, όπως το Scream 2 ως Gus Gold, ο "Πλανήτης των Πιθήκων" ως γερουσιαστής Sandar, το "You, Me and Him" ως Michael Miller, το Time Bandits ως Evil, και το "Mary Poppins Returns" ως Admiral Bloom. Είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δημιουργίες της pop κουλτούρας όπως TRON, Doctor Who, Twin Peaks, Penny Dreadful, Batman Beyond, Sweeney Todd και τις ταινίες και τις σειρές του Star Trek. Συγκεκριμένα στις ταινίες Star Trek: The Final Frontier και το Star Trek VI: The Undiscovered Country, όπου έπαιξε ως "St. John Talbot" και Chancellor Gorkon" αντίστοιχα, ενώ στη σειρά Star Trek: The Next Generation υποδύθηκε τον Gul Madred σε δυο από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς, αντιμετωπίζοντας τον Jean-Luc Picard του Patrick Stewart. 

Ο τελευταίος του ρόλος ήταν η φωνή του The Lobe στο Teen Titans Go! το 2020. 

Θυμηθείτε μερικούς από τους ρόλους που έπαιξε στην καριέρα του μέσα από το παρακάτω βίντεο.