Η Marvel ξεχωρίζει με τον πιο τρελό τρόπο τι είναι cameo και τι όχι στο MCU

Νομίζατε ότι η εμφάνιση του Chris Evans στο Infinity War ήταν κανονική; Ξανασκεφτείτε το
21 Ιουλίου 2022 17:50
Η Marvel ξεχωρίζει με τον πιο τρελό τρόπο τι είναι cameo και τι όχι στο MCU

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του THR ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο η Marvel Studios αποζημιώνει τους αστέρες της με βάσει του τι θεωρεί κανονικό ρόλο ή cameo.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο ξεχωρίζει τι είναι cameo και τι όχι έχει ενδιαφέρον, μιας και έτσι καταφέρνει να κόψει αρκετά από τα έξοδά της και τους παχυλούς μισθούς που ειδάλλως κάποιοι αστέρες θα ζητούσαν. 

Σύμφωνα με το THR και τη λογική της Marvel "εφόσον ένας χαρακτήρας εμφανιστεί για λιγότερο από το 15% επί της οθόνης στην ταινία, τότε αυτό θεωρείται cameo". Έτσι σε αυτόν τον παράξενο κανόνα περιλαμβάνεται και η εμφάνιση του Chris Evans ως Captain America στο Avengers: Infinity War, καθώς η συνολική εμφάνισή του επί της οθόνης είναι 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα (αλλιώς λιγότερο από 6% της συνολικής διάρκειας της ταινίας). 

Το ίδιο ισχύει και για τον Winter Soldier του Sebastian Stan και την εμφάνισή του στο Captain America: Civil War, όπως αναφέρει το άρθρο: 

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, ο Winter Soldier του Sebastian Stan, ένας χαρακτήρας-κλειδί στο Captain America: Civil War, εμφανίστηκε για 22 λεπτά από τις 2 ώρες και 28 λεπτά διάρκεια της ταινίας -δηλαδή κάτω από το 15%. 

Έτσι η Marvel μπορεί να ρεγουλάρει το πόσο θα πληρώνει τους ηθοποιούς της και μάλιστα αυτή η πληρωμή "σπάει" σε μικρότερα κομμάτια όταν περιλαμβάνονται πολλοί δημιουργοί. Για παράδειγμα για έναν χαρακτήρα θα πρέπει να λάβουν αποζημίωση και ο δημιουργός του και ο σκιτσογράφος του κ.ο.κ., με τον βασικό μισθό στην προκειμένη να κυμαίνεται στα $25.000 για έναν καλλιτέχνη.