Thor 5: Θα επέστρεφαν οι Taika Waititi και Chris Hemsworth αλλά με έναν όρο

Ο σκηνοθέτης του Love & Thunder αποκαλύπτει εάν θα επέστρεφε
12 Ιουλίου 2022 12:12
Thor 5: Θα επέστρεφαν οι Taika Waititi και Chris Hemsworth αλλά με έναν όρο

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ THOR: LOVE & THUNDER


To Thor: Love & Thunder κλείνει με μια post-credits κάρτα που ενημερώνει πως "Ο Thor θα επιστρέψει" (Thor Will Return), παρόμοια με αυτή του Doctor Strange in the Multiverse of Madness για τον χαρακτήρα του Benedict Cumberbatch. 

Για την κάρτα αυτή όμως ούτε ο πρωταγωνιστής ούτε και ο σκηνοθέτης λένε πως ήταν ενήμεροι. Ο σκηνοθέτης Taika Waititi μίλησε στο Inside αποκαλύπτοντας πως: 

Ήταν έκπληξη και για εμένα, δεν κάνω πλάκα. Το είδα στην αίθουσα και ήμουν σε φάση "Σοβαρά τώρα;". Ακόμη και ο Chris αντέδρασε του στιλ "Τι έγινε λέει;" Αλλά σίγουρα θα επιστρέψει. Είναι ο καλύτερος χαρακτήρας. Εντάξει μπορεί να είμαι λιγάκι προκατειλημμένος αλλά είναι ο πιο διασκεδαστικός για να τον βλέπεις. 

Όσο για τις πιθανότητες να επιστρέψει για το Thor 5; Ο Waititi θέτει έναν όρο: 

Τώρα δεν γνωρίζω τι θα ακολουθήσει. Σίγουρα θα έκανα μια ακόμη ταινία αλλά μόνο εάν την κάναμε μαζί με τον Chris. Θα ήθελα όμως να είναι και κάτι το απρόσμενο για μένα ώστε να την κάνω. Δηλαδή πως θα ήταν μια εντελώς νέα προσέγγιση; Οι μάχες και όλα αυτά είναι μια χαρά αλλά θα ήθελαν να κάνω κάτι το απροσδόκητο για την ιστορία του. Κάτι σαν μια ταινία με budget $5 εκατομμύρια, χωρίς καμία μάχη, μόνο με τον Thor να κάνει ταξίδι. Σαν το Nebraska του Alexander Payne. 

Πάντως, η ιστορία του Thor: Love & Thunder ολοκληρώνεται αλλά στήνει παράλληλα και την επόμενή του περιπέτεια. Στο φινάλε βλέπουμε τον Thor ως προστάτη της Αγάπης (Love), κόρης του Gorr the God Butcher. Οι δυο τους ξεκινούν νέες περιπέτειες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι ο Δίας του Russell Crowe σχεδιάζει να τους εκδικηθεί. Για αυτόν τον σκοπό στέλνει τον Ηρακλή, όπου συστηνόμαστε στη νέα προσθήκη του MCU, τον Brett Goldstein του "Ted Lasso". 

Την άποψή μας για το Thor: Love and Thunder, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ

Η επίσημη σύνοψη του Thor: Love and Thunder έχει ως εξής: 

Η ταινία βρίσκει τον Thor σε ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά: την αναζήτηση της εσωτερικής του ηρεμίας, αλλά η απόσυρσή του διακόπτεται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο, τον Gorr the God Butcher, ο οποίος ζητά την εξόντωση όλων των θεών. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Thor στρατεύει την King Valkyrie, τον Korg και την πρώην του, Jane Foster, η οποία -προς έκπληξη του Thor- και ανεξήγητα κραδαίνει το μαγικό του σφυρί, το Mjolnir, ως την Mighty Thor. Μαζί θα ξεκινήσουν μια οδυνηρή κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την δίψα για εκδίκηση του God Butcher και να τον σταματήσουν πριν είναι αργά. 

Το cast περιλαμβάνει τους Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson και Jaimie Alexander να επιστρέφουν ως Thor, Jane Foster (τη νέα Mighty Thor), Valkyrie και Lady Sif αντίστοιχα. O Russell Crowe θα παίξει τον Δία, ο Christian Bale υποδύεται τον κακό "Gorr the Butcher", ενώ οι Chris Pratt, Karen GillanDave Bautista και Pom Klementieff θα υποδυθούν τους Star-Lord, Nebula, Drax και Mantis, μαζί με τους Groot (Vin Diesel) και Rocket Racoon (Bradley Cooper), στη νέα σύνθεση των Guardians of the Galaxy. Στα "easter eggs" του cast ο Matt Damon επιστρέφει ως Fake Loki, μαζί με τον Sam Neill ως Fake Odin και την Melissa McCarthy ως Fake Hela. 

Το Thor: Love and Thunder προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.