Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Τέλος για τη Marvel τα χρυσά συμβόλαια ετών με ηθοποιούς του MCU και μάθαμε το γιατί

Το πλάνο της Marvel Studios είναι πιο ευέλικτο και ο πρώην δικηγόρος της εταιρίας αποκαλύπτει

Κυριάκος Στεργιάδης
Κυριάκος Στεργιάδης

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Τέλος για τη Marvel τα χρυσά συμβόλαια ετών με ηθοποιούς του MCU και μάθαμε το γιατί

Κάποτε η Marvel Studios κλείδωνε για πολλά χρόνια τα αστέρια του MCU με χρυσά συμβόλαια. Έτσι κατάφερε να έχει τους Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson και Samuel Jackson για τόσες πολλές ταινίες, αν και πλήρωσε αδρά για αυτή την σιγουριά. 

Ο επικεφαλής της Marvel Studios, Kevin Feige είχε αναφερθεί παλιότερα πως οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες δεν ήταν βιώσιμες πλέον και τώρα ο Paul Sarker, πρώην δικηγόρος της Marvel Studios αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές. 

Advertisement

Μιλώντας στο The Direct ο Sarker είπε πως η Marvel Studios είναι πλέον πιο ευέλικτη στα συμβόλαιά της, καθώς έτσι γίνονται πιο ελκυστικά για τους ηθοποιούς, που τις περισσότερες φορές αποφεύγουν να δεσμευτούν σε κάτι τέτοιο, όχι για λόγους οικονομικούς, αλλά για δημιουργικούς. 

Ο Sarker είχε αποχωρήσει το 2016 από την Marvel Studios και από τότε -πριν η πανδημία χτυπήσει και κάνει πιο αμφίβολη την κατάσταση- φαινόταν δύσκολη η μακροχρόνια δέσμευση που απαιτούσε το MCU για τους ηθοποιούς. 

Είναι μεγάλη πρόκληση να έχεις τους ηθοποιούς δεσμευμένους εκεί για τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής τους...Από την πλευρά του Kevin Feige πουλιέται πιο εύκολα το να έχεις ένα βραχυπρόθεσμο deal επειδή δεν είναι μεγάλη δέσμευση. 

Αυτό για παράδειγμα το είδαμε πρόσφατα με τον Oscar Isaac και το Moon Knight, που το συμβόλαιό του με την Marvel έληξε με το πέρας της σεζόν του. Επίσης ο Sarker εξηγεί παραπάνω την οπτική του Feige: 

Ένα ακόμη πράγμα που είναι στην οπτική του Kevin είναι πως θέλει κόσμο που θέλει να είναι εκεί. Δεν θέλουν να νιώθει κανείς πως είναι αποθαρρυντικό επειδή "θα πρέπει να το κάνεις για 10 χρόνια". Θέλουν εάν κάνει κάποιος για 10 χρόνια ταινίες στη Marvel να είναι επειδή το ήθελε και μετά από κάθε ταινία να επαναδιαπραγματεύεται, εάν θέλει ξανά. Θαρρώ πως είναι μια προσέγιση πολύ πιο φιλική προς τους ηθοποιούς με αυτά τα βαρχυπρόθεσμα συμβόλαια, αν και δεν γνωρίζω πόσο βραχυπρόθεσμα έχουν γίνει επειδή δεν περνάνε πλέον από τα χέρια μου. Αλλά ο κύριος λόγος είναι πως έτσι τα πλασάρουν καλύτερα. 

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.