O David Harbour αποκαλεί "βλακεία" το method acting του Daniel Day Lewis

Ο σταρ του Stranger Things έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί
08 Ιουλίου 2022 09:11
O David Harbour αποκαλεί "βλακεία" το method acting του Daniel Day Lewis

Η συζήτηση γύρω από το method acting (Μέθοδος Στανιλάβσκι) έχει έρθει στο προσκήνιο ύστερα από τα καμώματα του Jared Leto στο πλατό του "Morbius" και οι δημοσιογράφοι τείνουν να ρωτούν συχνότερα τους αστέρες που βρίσκονται στο φως της δημοσιότητας την άποψή τους επί του θέματος. 

Ο David Harbour, που όλοι τον γνωρίζουμε ως "Jim Hopper" του Stranger Things, εξέφρασε τη δική του άποψη περί method acting στη νέα του συνέντευξη στο περιοδικό GQ, αποκαλώντας την πρακτικά "βλακεία", ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Daniel Day Lewis, που είναι ο πιο γνωστός και επιτυχημένος ηθοποιός χάρη σε αυτήν την υποκριτική τεχνική. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: 

Όταν ήμουν πιο νέος -πω είναι τόσο ντροπιαστικό που το λέω- αλλά θυμάμαι να παίζω έναν διάσημο Σκωτσέζο βασιλιά. Και σκεφτόμουν ότι "πρέπει αν σκοτώσω μια γάτα" ή κάτι τέτοιο ή "να πάω να δολοφονήσω κάποιον/κάτι για να αντιληφθώ πως είναι να σκοτώνεις. Δεν το έκανα προφανώς. Όχι μόνο είναι ηλίθια όλα αυτά αλλά και επικίνδυνα και δεν παράγουν στην πράξη καλή δουλειά." 

Όταν όμως ο δημοσιογράφος ανέφερε τον Lewis, ο οποίος χάρη σε αυτή τη μέθοδο έχει αποσπάσει τρία Όσκαρ, παρουσιάζοντάς τον ως το εξέχων παράδειγμα, ο Harbour δήλωσε: 

Είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός που με γοητεύει και μου προκαλεί θαυμασμό αλλά όταν εξηγεί την διαδικασία του μου ακούγεται σαν ένα σωρό χαζομάρες.

Πριν μερικούς μήνες είχαν ρωτήσει και τον Mads Mikkelsen (Hannibal, Another Round) για το ίδιο θέμα λέγοντας πως "είναι όλα μαλ*****ιες".