Το Ξόρκι: Σύντομα στο Netflix η πιο τρομακτική Ταϊβανέζικη ταινία - Βασίζεται σε πραγματική ιστορία

Δείτε το επίσημο trailer
18 Ιουνίου 2022 19:23
Το Ξόρκι: Σύντομα στο Netflix η πιο τρομακτική Ταϊβανέζικη ταινία - Βασίζεται σε πραγματική ιστορία

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Hollywood Reporter, το Netflix κατάφερε να εξασφαλίσει τα παγκόσμια streaming δικαιώματα της blockbuster Ταϊβανέζικης horror ταινίαςIncantation’ ή ‘Ξόρκι’ στα ελληνικά.

Πρόκειται για μια ταινία που έκανε αρχικά το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ταιβαν τον Μάρτιο και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η «πιο τρομακτική Ταϊβανέζικη ταινία» που φτιάχτηκε ποτέ. Τώρα, η πρεμιέρα στο Netflix για τους συνδρομητές παγκοσμίως είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουλίου.

Μιλώντας σχετικά, η Janelle Ong, επικεφαλής απόκτησης περιεχόμενου κινεζικής γλώσσας του Netflix, τόνισε:

Το Incantation γνώρισε μεγάλη απήχηση στο κοινό της Ταϊβάν και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε αυτή την ταινία με τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο. Το ασιατικό horror άσκησε μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση του είδους και στην εξύψωσή του. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με μια νέα γενιά Ασιατών κινηματογραφιστών που δημιουργούν τις ταινίες που θα καθορίσουν το τι σημαίνει τρόμος για τους σημερινούς θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Incantation βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που περιλαμβάνει μια οικογένεια από αιρετικούς στο Καοσιούνγκ της Ταϊβάν. Η ταινία έχει γυριστεί με ένα αρκετά ιδιαίτερο στυλ, καθώς παρεμβάλλεται από πραγματικά πλάνα που βρέθηκαν και ηθοποιούς που σπάνε τον τέταρτο τοίχο για να απευθυνθούν στο κοινό.

Μάλιστα, το Incantation έχει λατρευτεί από τους κριτικούς, αφού έχει λάβει επτά υποψηφιότητες για τα Taipei Film Awards, μεταξύ των οποίων για την καλύτερη αφήγηση, την καλύτερη σκηνοθεσία και την καλύτερη ηθοποιό, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί πως ετοιμάζεται και sequel.

Στα ηνία της σκηνοθεσία συναντάμε τον Kevin Ko, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε:

Πάντα ήταν το όνειρό μου να κάνω ταινίες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και που τις παρακολουθεί κάθε λάτρης του horror στη Γη, μένοντας ξύπνιος τη νύχτα. Ανυπομονώ να ακούσω τις αντιδράσεις των θεατών!

Μέχρι τον επόμενο μήνα, λοιπόν, μπορείτε να δείτε είτε το trailer του Incantation μέσα από τον player που ακολουθεί για να πάρετε μια γεύση.