Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 16/6

Ο Ιούνιος έχει ατελείωτες ταινίες
16 Ιουνίου 2022 11:36
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 16/6

Σήμερα είναι Πέμπτη, 16 Ιουνίου και όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, θα δούμε τις ταινίες που θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Από σήμερα, λοιπόν, κάνει ντεμπούτο το Lightyear -το οποίο είναι και για πολλούς η πιο αναμενόμενη ταινία της εβδομάδας, με τον Buzz Lightyear να μπλέκεται σε νέες περιπέτειες.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλες τις πρεμιέρες:


Lightyear

Το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Buzz Lightyear με το πολυπληθές πλήρωμά του καταλήγει, από δικό του σφάλμα, με το διαστημόπλοιό τους καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Όσο τα χρόνια περνάνε, ο Buzz αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Όμως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά…

Πρόκειται για την ταινία που εμπνέεται από το παιχνίδι "Buzz Lightyear" που γνωρίσαμε στις ταινίες των Toy Story και διηγείται την ιστορία του πραγματικού αστροναύτη Buzz και πως ο νεαρός πιλότος έγινε ο Space Ranger που αγαπήσαμε.

Επιστροφή στην Κανονικότητα

Γράφτηκε τις μέρες της καραντίνας και είναι εμπνευσμένη από την υπαρξιακή κατάρρευση του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά ταυτόχρονα και της γενικότερης έννοιας της “ελευθερίας”. Πρόκειται για την ιστορία μιας νεαρής Ελληνίδας γυναίκας, που φεύγει από τη Μέκκα του αστικού περιβάλλοντος του Λονδίνου, για να περάσει τις εβδομάδες εγκλεισμού, στο ακριβώς αντίθετο άκρο, στο χωριό.... Ο τρόπος ζωής της, βίαια αλλάζει και τα πρόσωπα που συναντά, θα την φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με την πρωτόγονη φύση της, πρωτόγονη ως δημιούργημα, ως τρόπο ζωής, ως ερωτική ύπαρξη. Το έργο, με αλληγορικό τρόπο αναδεικνύει τα ευεργετήματα της φύσης, που ο δυτικός τρόπος ζωής, είχε ξεχάσει και ο τίτλος “ Επιστροφή στην Κανονικότητα”, το αλληγορικό στοιχείο της ιστορίας, το επισημαίνει

Good Luck to You, Leo Grande (Καλή Τύχη Λίο Γκράντε)

Η Νάνσυ Στόουκς είναι μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία λαχταρά λίγη δράση και σεξ. Καλό σεξ. Και έχει ένα πλάνο γι’ αυτό: προσλαμβάνει έναν νεαρό σεξεργάτη, τον Λίο Γκράντε.

Παρόλο που ο σύζυγός της, ο Ρόμπερτ, παρείχε το σπίτι, την οικογένεια, κάτι που να θυμίζει ζωή, το καλό σεξ δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι. Ο ίδιος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, και η Νάνσυ ετοίμασε ένα σχέδιο: να αναζητήσει την περιπέτεια με τον Λίο Γκράντε, έναν σεξεργάτη. Η Νάνσυ υποδέχεται τον Λίο στο δωμάτιο ενός ανώνυμου ξενοδοχείου. Μοιάζει το ίδιο καλός με τις φωτογραφίες του, αλλά η Νάνσυ ούτε που φανταζόταν πως θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν πέραν της συνεύρεσής τους. Ο Λίο έχει άποψη για τα πάντα, και παρόλο που δεν λέει πάντοτε την αλήθεια, η Νάνσυ νομίζει ότι της αρέσει. Και ακριβώς το ίδιο αισθάνεται και αυτός για εκείνη.

Η Νάνσυ αρχίζει να χαλαρώνει, καθώς μεγαλώνει η σεξουαλική της αυτοπεποίθηση. Κατά τη διάρκεια των ραντεβού τους, η δυναμική τους μεταβάλλεται και οι μάσκες πέφτουν.

El Buen Patrón (Το Τέλειο Αφεντικό)

Ο Blanco είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής  Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Blanco πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή, και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου.

Προκειμένου να κερδίσει τον διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Jurassic World: Dominion (Jurassic World: Κυριαρχία)

The Card Counter

Elcano & Maggelan – The First Voyage Around The World

Top Gun: Maverick

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness

Sonic The Hedgehog 2

The Bad Guys

Turning Red

Encanto