Star Wars: Γιατί έλειψαν οι ανακοινώσεις νέων ταινιών στο Celebration 2022;

Η επικεφαλής της Lucasfilm, Kathleen Kennedy εξηγεί
27 Μαΐου 2022 14:24
Star Wars: Γιατί έλειψαν οι ανακοινώσεις νέων ταινιών στο Celebration 2022;

Το Star Wars Celebration επιφύλασσε ένα σωρό ανακοινώσεις και πρεμιέρες αλλά καμία από αυτές δεν αφορούσαν το κινηματογραφικό μέλλον του Star Wars, το οποίο αγνοείται από το 2019. 

Φάνηκε παράξενο λοιπόν πως σε ένα τόσο μεγάλο event η Lucasfilm δεν έκανε κάποια επίσημη αναφορά στην πρόοδο των ταινιών και αντ'αυτού επικεντρώθηκε στα τηλεοπτικά Star Wars projects που θα πλαισιώσουν το Disney Plus. 

Κατά τη διάρκεια του Red Carpet του Star Wars Celebration όμως η επικεφαλής της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, μίλησε στο Variety για αυτό το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως επιφυλάσσει ανακοινώσεις απλά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Αυτά δήλωσε χαρακτηριστικά: 

Είχαμε τόσα πολλά να παρουσιάσουμε με τις νέες σειρές που έχουμε στο πρόγραμμα. Θα έχουμε μπόλικο χρόνο για να παρουσιάσουμε με τον ίδιο τρόπο το τι κάνουμε με τις ταινίες. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με το που πάμε εκεί. 

Η Kennedy ίσως να υπαινίσσεται ένα άλλο μεγάλο event της Disney που βρίσκεται στον ορίζοντα και δεν είναι άλλο από το D23 στις 9-11 Σεπτεμβρίου του 2022 και είναι ένα event που ιστορικά έχει αποδείξει ότι γίνονται τρανταχτές ανακοινώσεις. 

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε κάνει πρεμιέρα η τελευταία ταινία της sequel τριλογίας, το Star Wars: The Rise of Skywalker, η οποία σηματοδότησε το φινάλε του "Skywalker Saga", αλλά άφησε στο φινάλε ένα αφηγηματικό νήμα για να συνεχιστεί πέραν των sequels. 

Έκτοτε έχουμε ακούσει πως αναπτύσσεται το "Rogue Squadron" σε σκηνοθεσία Patty Jenkins, μια Star Wars ταινία σε παραγωγή Kevin Feige και μια ακόμη Star Wars ταινία σε σκηνοθεσία Taika Waititi του "Thor: Love and Thunder". Πρόσφατα μάθαμε ότι η τριλογία του Rian Johnson έχει παραγκωνιστεί προς το παρόν. 

Tags: