Μάθαμε τον λόγο που δεν έπαιξε το Spider-Man: No Way Home στην Κίνα

Ήθελαν να κόψουν σχεδόν ολόκληρη την τελική σκηνή μάχης
03 Μαΐου 2022 11:34
Μάθαμε τον λόγο που δεν έπαιξε το Spider-Man: No Way Home στην Κίνα

Οι σχέσεις μεταξύ της Marvel Studios και το κινέζικου box office δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους, καθώς καμία ταινία του Phase 4 του MCU δεν κατάφερε να προβληθεί εκεί. Πρόσφατα μάθαμε ότι και το Doctor Strange in the Multiverse of Madness δε θα παίξει στο μεγαλύτερο box office του κόσμου, κάτι που ωστόσο δεν ενοχλεί και τόσο τη Marvel. 

Ωστόσο μέσα από το ρεπορτάζ του Puck.news μαθαίνουμε τον λόγο που οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την προβολή του Spider-Man: No Way Home στην Κίνα, το οποίο ακόμη και χωρίς αυτή τη αγορά διένυσε μια ανεπανάληπτη πορεία ($1.9 δισεκατ. παγκοσμίως) που πολλοί λένε πως με νορμάλ συνθήκες (χωρίς την πανδημία κ.τ.λ.) θα έφτανε την πορεία του Avengers: Endgame

Οι Κινέζοι λοιπόν φαίνεται πως είχαν ένα μοναδικό πρόβλημα με την ταινία, μόνο που ήταν πολύ μεγάλο για να λογοκριθεί ή και να αφαιρεθεί. Συγκεκριμένα απαίτησαν από τη Sony Pictures και τη Marvel να αφαιρέσουν ή να μειώσουν την εμφάνιση του Αγάλματος της Ελευθερίας στο No Way Home, το οποίο όσοι έχετε δει την ταινία αντιλαμβάνεστε ότι περιλαμβάνει ολόκληρη την τελική μάχη μεταξύ των τριών Spider-Mans και των "Sinister Five".

Το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

"Σα να μην έφτανε αυτό οι Κινέζοι ζητούσαν κι άλλα. Μετά ρώτησαν εάν το Άγαλμα της Ελευθερίας θα μπορούσε να μικρύνει στην σεκάνς, εάν θα μπορούσαν να κοπούν μερικά πατριωτικά πλάνα του Holland που στέκεται στο στεφάνι της ή να χαμηλώσουν το φωτισμό ούτως ώστε η πρόσοψη της Ελευθερίας να μην είναι τόσο εμφανής. Η Sony σκέφτηκε το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις πηγές, αλλά τελικά δεν αποδέχτηκε τους όρους γνωρίζοντας ότι θα έφερε τεράστια έσοδα στο box office. Θα μπορούσε να κάνει τις αλλαγές; Πιθανότατα αλλά η κίνηση θα προκαλούσε σωρεία αντιδράσεων στα αμερικάνικα media. Επίσης, ακόμη και με τις αλλαγές δεν ήταν εγγυημένο ότι το No Way Home θα έμπαινε στην αγορά της Κίνας. Και ακόμη και αν τα κατάφερνε οι αμερικάνικες ταινίες δεν τα πάνε τόσο καλά στην Κίνα όπως παλιότερα."

Ο πρόεδρος της Sony Pictures, Tim Rothman είχε αναφέρει στη CinemaCon 2022 ότι το "No Way Home" θα έφτανε τα $3.3 δισεκατομμύρια στο box office εάν είχαν συμφωνήσει στη λογοκρισία που θα επέβαλλε η Κίνα για την αγορά της. 

Ήταν επίσης ένα τεράστιο και πανδύσκολο εγχείρημα για τη Sony αυτό και έτσι δεν ενέδωσε στα "θέλω" των κινεζικών αρχών.