Η επόμενη ταινία του Alejandro Iñárritu έρχεται αποκλειστικά στο Netflix

Θα κυκλοφορήσει και στις αίθουσες το "Bardo"
28 Απριλίου 2022 15:16
Η επόμενη ταινία του Alejandro Iñárritu έρχεται αποκλειστικά στο Netflix

Το Netflix ανακοίνωσε πως θα είναι η streaming στέγη της επόμενης ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Alejandro G. Iñárritu, με τίτλο "Bardo"(ή False Chronicle of A Handful of Truths). 

Πρόκειται για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη των οσκαρικών "Birdman" και "The Revenant" η οποία κινείται σε κωμικά μονοπάτια και εκτός του ότι θα κυκλοφορήσει στο Netflix, θα αποκτήσει και την παραδοσιακή διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως, προφανώς για να αποτελέσει και έναν μελλοντικό Όσκαρ διεκδικητή για το Netflix, ύστερα από τις 12 υποψηφιότητες του "Power of the Dog" σε σκηνοθεσία Jane Campion.

Μια παρόμοια περίπτωση δηλαδή με αυτή του "Roma" του επίσης Μεξικανού Alfonso Cuaron που είχε παρόμοια αντιμετώπιση από το Netflix, που του χάρισε τις πρώτες Όσκαρ υποψηφιότητες. 

Το "Bardo" το έγραψε ο Inarritu μαζί με τον Nicolas Giacobone, που μαζί συνεργάστηκαν στα "Biutiful" και "Birdman", αποτελώντας την πρώτη του ταινία μετά το VR project του Carne y Arena το 2017. Το συνεργείο του σε αυτό το project περιλαμβάνει τον κινηματογραφιστή Dairius Khondji, ο οποίος έχει φωτογραφίσει τα "Se7en", "Midnight in Paris", "Amour", Delicatessen" και πρόσφατα το "Uncut Gems". Επίσης περιλαμβάνει τον production designer Eugenio Caballero και την ενδυματολόγο, Anna Terrazas. 

Τα γυρίσματα του Bardo ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μεξικό και δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτό πέραν των δυο πρωταγωνιστών του, Daniel Giménez Cacho και Griselda Siciliani, καθώς και την περίληψή της: 

Το Bardo είναι μια νοσταλγική κωμωδία που εκτυλίσσεται μέσα από ένα επικό προσωπικό ταξίδι. Χρονολογεί την ιστορία ενός διακεκριμένου Μεξικανού δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα ό οποίος επιστρέφει σπίτι του για να αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή κρίση, την ταυτότητά του, τις οικογενειακές του σχέσεις, την ανοησία των αναμνήσεών του και το παρελθόν της χώρας του. Αναζητά απαντήσεις στο παρελθόν του για να συμφιλιωθεί με το ποιος είναι στο παρόν.

Ακόμη το Bardo δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά όντας πλέον σε φάση post-production θα μάθουμε νεότερα σύντομα.