Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια το Avengers: Endgame κορύφωσε την κινηματογραφική εμπειρία

Οι fans θυμούνται το απόλυτο blockbuster της Marvel Studios που άφησε εποχή
26 Απριλίου 2022 17:15
Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια το Avengers: Endgame κορύφωσε την κινηματογραφική εμπειρία

Ήταν 26 Απριλίου 2019 όταν το Avengers: Endgame έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες ανά τον κόσμο -στην Ελλάδα είχε προβληθεί ήδη από την Πέμπτη 25/04- και άλλαξε μια για πάντα τον όρο blockbuster, σπάζοντας ρεκόρ που μέχρι και σήμερα είναι άπιαστα -και μάλλον έτσι θα παραμείνουν- και για πολλούς κορύφωσαν αυτό που λέμε κινηματογραφική εμπειρία. 

Πέρασαν λοιπόν 3 χρόνια από εκείνη την ημέρα και οι απανταχού fans της Marvel θυμήθηκαν την ταινία σε σκηνοθεσία Joe & Anthony Russo, που ολοκλήρωσε με τον πλέον επικό τρόπο το "Infinity Saga" των 21 ταινιών και υπέγραψε με χρυσά γράμματα την δική του ιστορία. Διαρκούσε κιόλας 3 ολόκληρες ώρες!

Φυσικά, ούτε η Disney δε θα μπορούσε να αφιερώσει και αυτή ένα tweet στην 3η επέτειο της πρεμιέρας του Endgame:

Όλοι όσοι βρεθήκατε στις κατάμεστες τότε αίθουσες, πριν η πανδημία βάλει ένα βίαιο "στοπ" δύο ετών σε αυτές τις εμπειρίες, θα θυμάστε όλοι τις αντιδράσεις του κοινού και των διπλανών σας ειδικά στην τελική μάχη με τον Thanos. Tην ατάκα "on your left" που γέννησε memes, το τελειωτικό "I Am Iron Man' στο Snap του Robert Downey Jr. και άλλες πολλές στιγμές που άφησαν κυριολεκτικά εποχή στο MCU. 

Πολλοί που έζησαν αυτή την εμπειρία μέσα στην αίθουσα -και κάποιοι από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές- θα ευχόσασταν να ζούσατε ξανά την εμπειρία του να ζεις συλλογικά μια ταινία, σαν ένα γήπεδο που έβραζε, μαζί με άλλους φίλους του ίδιου σύμπαντος και των χαρακτήρων του. Στιγμές που ίσως μόνο το πρόσφατο "Spider-Man: No Way Home"  να μπόρεσε να θυμίσει αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με την κορύφωση του Infinity Saga θα πείτε και θα έχετε δίκιο. 

Για την ιστορία το Avengers: Endgame μπορεί να κόστισε στη Marvel Studios περί τα $356 εκατ. δολάρια και να αποτελεί την 3η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία. Ωστόσο, έφερε πάνω από $2.79 δισεκατομμύρια στο box office παγκοσμίως και αποτελεί την 2η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών, πίσω από το Avatar ($2.847 δισ.). 

Και επειδή καλύτερα να τα βλέπετε και να τα θυμάστε παρά να τα διαβάζετε, απολαύστε μερικά μοντάζ με τις καλύτερες αντιδράσεις του κοινού στο Avengers: Endgame.